NUCI: braziliene, pecan, macadamia, caju, migdale, alune

  •  
  •  

Nuci amestecate

Cand cauti gustarea ideala, hranitoare si satioasa, atunci nucile reprezinta cea mai buna alegere! De la clasicele nuci romanesti, atat de accesibile ca pret si disponibilitate la nuci exotice, mai putin accesibile si cu un pret mai ridicat.

Nuci

Nuci romanesti

Accesibile si disponibile pe parcursul intregului an, nucile romanesti sunt gustarea ideala atat pentru adulti cat si pentru copii.

Profil nutritional

Nucile sunt alimente bogate in grasimi (83% din calorii provin din grasimi). Cea mai mare parte a grasimilor este polinesaturata.

Desi au un profil nutritional mai saraca decat alte tipuri de nuci, nucile romanesti sunt alimente cu un continut semnificativ de minerale si vitaminte. Spre exemplu, o portie de nuci (28g) iti asigura:

  • 6% din necesarul zilnic de tiamina
  • 8% din necesarul zilnic de vitamina B6
  • 7% din necesarul zilnic de folati
  • 3% din necesarul zilnic de calciu
  • 5% din necesarul zilnic de fier
  • 11% din necesarul zilnic de magneziu
  • 10% din necesarul zilnic de fosfor
  • 6% din necesarul zilnic de zinc
  • 22% din necesarul zilnic de cupru

Beneficii pentru sanatate

Beneficii nuci

Nucile romanesti au cel mai mare nivel de antioxidanti dintre toate tipurile de nuci. si au un continut mai ridicat de acizi grasi Omega 3 decat alte tipuri de nuci. O singura portie de nuci iti asigura necesarul zilnic de ALA – acid linoleic (Sursa).

Polifenolii, acizii grasi Omega 3 si magneziul din nuci pot lupta impotriva stresului oxidativ si a inflamatiei.

Mai mult, consumul zilnic de nuci pe o perioada mai lunga (opt saptamani) poate incuraja sanatatea intestinala (Sursa). Sanatatea intestinala contribuie la starea generala de sanatate, prevenind riscul bolilor de inima, obezitate si cancer (Sursa).

Desi sunt bogate in calorii, studiile arata ca nucile pot controla apetitul si pofta de dulce (Sursa). Mai mult, anumite studii sugereaza ca motivul pentru care nucile sunt legate de o incidenta mai scazuta a diabetului este tocmai capacitatea acestora de a ajuta cu controlul greutatii (Sursa).

De aceleasi beneficii te bucuri si daca consumi ulei de nuca.

Intr-un studiu efectuat pe pacienti cu diabet tip 2 carora le-a fost administrata zilnic, timp de trei luni, o lingura de ulei de nuca presat rece, alaturi de medicamentatia prescrisa, se arata o scadere de pana la 8% a nivelului de zahar din sange (Sursa).

Nucile sunt si alimente bune pentru creier. Studiile observationale pe varstnici propun o corelatie intre consumul de nuci si santatea creierului: capacitatea de procesare, flexibilitatea mentala si memorie imbunatatita (Sursa)

In acelasi timp, nucile sunt bune si pentru inima. Consumul regulat a fost asociat cu o scadere a colesterolului (Sursa).

Si cum n-ai avea suficient de multe motive sa consumi nuci, afla ca acestea pot ajuta cu fertilitatea la barbati. Dieta zilnica a 117 barbati cu o dieta tipic vestica a fost suplimentata cu 75g de nuci pentru trei luni. La sfarsitul experimentului au fost constatate imbunatatiri in vitalitatea, forma si mobilitatea spermei in randul consumatorilor nuci (Sursa).

Cumpara nuci online pe vegis.ro

Nuci braziliene

Nuci braziliene

Cea ma buna sursa de seleniu, nucile braziliene, desi usor mai scumpe decat celelalte tipuri de nuci. O singura nuca iti asigura necesarul zilnic de seleniu.

Profil nutritional

Nucile braziliene au un profil nutritional foarte interesant. O portie de nuci braziliene (28g) asigura de peste 7ori necesarul zilnic de seleniu al unui adult.

Pe langa seleniu, nucile braziliene sunt bogate in magneziu, fosfor si cupru, dar aduc si cantitati semnificative de calciu, fier, potasiu, zinc, vitamina E si tiamina.

Beneficii pentru sanatate

Deficitul de seleniu poate cauza dezechilibre hormonale care pot afecta somnul, starea de spirit, concentrarea si metabolismul. O singura nuca braziliana iti asigura necesarul zilnic de seleniu.

Tot datorita continutului bogat in seleniu, nucile braziliene sunt alimente antiinflamatoare. Un studiu din 2012 arata ca consumul zilnic al unei singure nuci braziliene poate imbunatati raspunsul anti-inflamator si antioxidant al organismului.

Tot de o nuca braziliana pe zi ai nevoie pentru a scadea nivelul zaharului din sange. Intr-un studiu publicat in European Journal of Nutrion se arata ca o nuca braziliana consumata zilnic, pentru opt saptamani, poate scadea nivelul colesterolului si al zaharului din sange in cazul adultilor sanatosi.

Studiile arata ca nucile, inclusiv nucile braziliene sunt bogate in grasimi mononesaturate, grasimi bune pentru inima care scad colesterolul, scad incidenta bolilor de inima si a AVC-urilor.

Cumpara nuci braziliene online pe vegis.ro

Nuci pecan

Nuci pecan

Nucile pecan sunt nuci maronii, cu invelis dur, similare nucilor romanesti. Dar spre deosebire de acestea, au un gust dulceag, usor untos.

Profil nutritional

Spre deosebire alte nuci, vin cu un profil nutritional mai putin atragator. 28g nuci pecan asigura:

  • 2% din necesarul de vitamina E, riboflavina, nianicina, folati etc.
  • 12% din necesarul de tiamina
  • 2% din necesarul zilnic de calciu
  • 4% din necesarul zilnic de fier
  • 8% din necesarul zilnic de magneziu, fosfor si zinc
  • 3% din necesarul zilnic de potasiu
  • 17% din necesarul zilnic de cupru

Beneficii pentru sanatate

Nuci pecan benegicii

Ajuta la prevenirea stresului oxidativ. Un studiu publicat in Journal of Nutrition arata ca consumul de nuci pecan creste nivelul antioxidantilor din sange la 24h de la consum.

Nucile in general, inclusiv nucile pecan sunt alimente care promoveaza sanatatea inimii datorita continutului bogat in grasimi mononesaturate. Acestea scad nivelul colesterolului si previn incidenta bolilor de inima.

Alaturi de alti nutrienti, manganul, cuprul si zincul, toate regasite in nuci pecan, contribuie la santatea oaselor si sunt folosite in tratamentul osteoroporozei.

Cumpara nuci pecan online pe vegis.ro

Nuci macadamia

Nuci de macadamia beneficii

Nucile de Macadamia sunt originare din Australia, Hawai si California. Sunt considerate cele mai scumpe nuci din lume, deoarece sunt dificil de crescut, frecvent atacate de daunatori, iar copacul incepe sa rodeasca abia dupa 8-10 ani.

Acestea pot fi adaugate, fara nici un dubiu, la lista celorlalte nuci sanatoase, iar citind articolul pana la final va veti convinge.

Macadamia este o nuca greu de spart, imbracata intr-o coaja tare, de culoare verde, care se deschide cand ajunge la maturitate. Recoltarea are loc atunci cand nucile cad din copac, iar invelisul va fi indepartat folosind un spargator de nuci.

Profil nutritional

Macadamia este o nuca cu profil nutritional unic, saraca in carbohidrati si proteine (continand doua procente la 28 g produs), bogata in acid oleic si omega-9 acid gras mononesaturat, acelasi acid gras gasit in uleiul de masline.

De fapt, din cele 21 de grame de grasime gasite in nucile macadamia, doar trei grame sunt grasimi saturate.

Nucile macadamia, in mod specific, contin antioxidanti, vitamine (B1, E, PP) si minerale (calciu, magneziu, seleniu, cupru, fosfor, zinc, potasiu, sodiu) cu potential semnificativ de stimulare a sanatatii.

Acestea contin 58 la suta din necesarul zilnic de mangan si 23 la suta din valoarea zilnica recomandata de tiamina.

O mana de nuci Macadamia reprezinta gustarea perfecta, dar le puteti adauga si la diferite bucate, paine si produse de patiserie, salate de fructe si salate de gradina.

Beneficiile pentru sanatate

Nuci macadamia beneficii

  • Nucile macadamia sunt o sursa bogata de energie, ele furnizeaza aproximativ 718 calorii / 100 g, fiind una dintre cele mai mari valori calorice printre seminte si nuci;
  • Din moment ce Macadamia este lipsita de gluten, ea este una dintre cele mai populare ingrediente fara gluten adaugate in preparatele alimentare. Astfel de preparate sunt o alternativa sanatoasa la pacientii cu alergie la gluten sau boala celiaca;
  • Un raport din septembrie 1999 al revistei Circulation spune ca unele studii au descoperit ca grasimile mononesaturate pot face trombocitele (componente de coagulare ale sangelui) mai putin lipicioase si reduce in felul acesta probabilitatea sa formeze cheaguri in vasele sanguine, contribuind la prevenirea unui atac de cord sau accident vascular cerebral;

American Heart Association (AHA), raporteaza intr-un studiu ca barbatii ale caror diete au continut cantitati mari de nuci Macadamia au avut un risc de deces mai scazut din cauza bolilor cardiovasculare.

Analiza de sange a participantilor la un alt studiu publicat in paginile revistei JAMA Internal Medicine a aratat ca nivelul de colesterol dupa dieta cu nuci de macadamia a fost similar cu al dietei sarace in grasimi si mai mic decat al dietei tipic americane.

Dieta cu nuci de macadamia a produs niveluri mai scazute ale trigliceridelor decat oricare dintre celelalte diete. In ciuda consumului unei cantitati mari de grasimi, voluntarii nu au aratat nici o schimbare semnificativa in greutate;

  • Un alt beneficiu pentrusanatate al acestor nuci provine din continutul lor ridicat de Flavonoizii, care se gasesc in mod natural in aceste nuci ajuta la protejarea celulelor de daune cauzate de toxinele exogene. Aceste flavonoide se transforma in antioxidanti in corpul nostru si distrug radicalii liberi, protejand corpul de diferite boli si anumite tipuri de cancer (de san, de col uterin, pulmonar, de prostata si cancer de stomac);
  • Macadamia promoveaza sanatatea sistemului nervos.Cuprul din nuci ajuta la formarea neurotransmitatorilor, substantele chimice pe care celulele creierului nostru le folosesc pentru a trimite semnale chimice;
  • Uleiul din nuci de Macadamia este bogat in acid oleic, care joaca un rol important in reducerea inflamatiei si stimularea memoriei. De asemenea, ajuta la reducerea simptomelor de astm si nivelului colesterolului rau din organism in timp ce are loc cresterea nivelului colesterolului bun. Acest acid gras este benefic si pentru sanatatea pielii, pentru hidratare si regenerare.
  • Uleiul de nuci macadamia joaca un rol vital in pastrarea sanatatii oaselor, celulelor si tesuturilor corpului.Acest lucru se datoreaza continutului sau de magneziu, mineral care ofera suport pentru functiile musculare si nervoase si ajuta la stabilizarea ritmului cardiac;
  • Nucile de Macadamia contin in jur de 7% fibre dietetice. Fibrele alimentare cuprind un complex de carbohidrati si pot fi solubile si insolubile. Fibrele promoveaza satietatea, ajuta la digestie si la reducerea constipatiei si altor boli asociate acesteia.

Cumpara nuci macadamia online pe vegis.ro

Caju

Nuci caju

Nucile caju se numara printre cele mai gustoase nuci, motiv pentru care sunt foarte usor de consumat ca atare, crude sau prajite. Vei aprecia gustul lor dulce si untos.Mai mult, nucile caju stau la baza multor preparate vegane si raw-vegane.

Profil nutritional

Spre deosebire de alte nuci, nucile caju sunt bogate in carbohidrati. Desi, in continuare, cea mai mare partea a caloriilor provin din grasimi (68%), nucile caju au un continut semnificativ de carbohidrati. O portie de nuci caju (28g) vine cu 9g de carbohidrati.

Spre deosebire de alte tipuri de nuci, nucile caju sunt bogate in vitamina K . 28g de nuci caju iti asigura:

  • 12% din necesarul zilnic de vitamina K
  • 9% din necesarul zilnic de fier
  • 18% din necesarul zilnic de magneziu
  • 14% din necesarul zilnic de fosfor
  • 10% din necesarul zilnic de zinc
  • 31% din necesarul zilnic de cupru

Caju

Cumpara caju online pe vegis.ro

 

Migdale

Migdale

Migdalele au fost lung timp evitate de gastronomia romaneasca, deoarece nu cresteau pe toate campurile si, ca urmare, nu erau accesibile tuturor.

Dar acum, cand putem gasi migdale oricand vrem pe rafturile magazinelor, sau chiar in piata, este important sa ne informam asupra proprietatilor interesante ale migdalelor.

Profil nutritional

Migdalele sunt alimente bogate in grasimi (72% din calorii provin din grasimi), cu o incarcatura glicemica de 0 si 161 de calorii la portia de 30g.

Migdalele sunt bogate in vitamina E (30g de migdale iti acopera peste o treime din necesarul zilnic), magneziu (30g de migdale iti ofera 19% din necesarul zilnic), fosfor (14%), cupru (14%) si zinc (6%). Migdalele contin si alte vitamine si minerale in cantitati semnificative.

Beneficii pentru consum

Migdale beneficii

Fie ca le consumam in forma lor cruda, sau ca unt de migdale si lapte de migdale, ne vom bucura de aceleasi beneficii pe care vi le vom prezenta mai jos:

  • Ajuta la pastrarea sanatatii cardiovasculare

Desi pline de grasimi, migdalele au un ingredient-minune, sub forma acizilor grasi mononesaturati, o forma de grasime sanatoasa pentru organism. In plus, vin la pachet cu o serie de substante antioxidante, flavonoide, care reduc inflamatia si promoveaza sanatatea vaselor de sange.

Rezultatul este un proces aterosclerotic incetinit, cu o ameliorare a riscului de a face complicatii ischemice precum angina pectorala sau infarctul miocardic acut.

  • Pastreaza functia creierului pentru mai mult timp

Dupa o anumita varsta, functia intelectuala incepe sa scada, de multe ori pe nesimtite.

Migdalele pot fi de un real ajutor, daca sunt introduse pe termen lung in dieta, deoarece contin doua substante, L-carnitina si riboflavina, care sunt substrat energetic pentru creier. Cu alte cuvinte, neuronii se hranesc cu aceste molecule.

Astfel, este incetinit procesul de imbatranire a creierului, migdalele fiind recomandate chiar si bolnavilor de Alzheimer.

  • Iti mentin pielea sanatoasa

Vitamina E, prezenta din belsug in migdale este un factor esential pentru oricine isi doreste o piele fina, cu mai putine riduri, pentru mai mult timp.

Daca esti tipul de persoana care adora soarele, poate ar fi bine sa te gandesti sa pui cateva migdale langa crema de protectie solara. Catechina, epicatechina si antioxidantii flavonoizi sunt substante care ajuta in lupta cu cancerul de piele, prin remedierea precoce si completa a microleziunilor produse de radiatiile UV.

  • Normalizeaza presiunea sangelui si scade riscul de diabet

Desi migdalele nu pot face minuni pentru o persoana care nu isi tine tensiunea arteriala sub control, ele pot fi de un real ajutor daca ai descoperit ca tensiunea ta este cu cateva unitati peste limita.

De asemenea, acizii grasi mononesaturati din compozitia lor, regleaza cantitatea de glucide eliberata in fluxul sanguin.

Acest rol este extrem de important, deoarece o cantitate prea mare de glucide in sange va conduce la eliberarea insulinei in doze mari de catre pancreas, iar pe termen lung se poate ajunge la rezistenta la insulina, practic un stadiu precursor diabetului.

  • Ajuta la slabire

Migdalele sunt pline de grasimi si de calorii, deci nu te-ai gandi ca tocmai ele pot ajuta in lupta cu colaceii. Dar uite ca stiinta nu e de acord cu noi.

Studiile au aratat ca aportul constant de migdale ajuta cu poftele din timpul zilei, deoarece mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Deoarece regleaza nivelele de zahar din sange, este mai putin probabil sa ai scaderi bruste de energie in timpul zilei, care de multe ori are ca rezultat mancarea unei cantitati mult prea mari de glucide.

  • Promoveaza sanatatea ta intestinala

Tot mai multe studii vin sa demonstreze rolul imens pe care tractul nostru digestiv il joaca in viata noastra. Astfel ca e normal sa il vrem cat mai sanatos cu putinta. Migdalele si mai ales coaja lor, contin substante probiotice care ajuta la dezvoltarea unei flori intestinale sanatoase.

Flora intestinala este cea care descompune alimentele in molecule pe care corpul nostru le absoarbe, iar orice dezechilibru al ei poate avea consecinte grave asupra sanatatii noastre. Un studiu important a aratat ca un aport de migdale constant timp de 8 saptamani poate creste semnificativ populatiile de lactobacili din colon.

Asadar, noi iti recomandam sa integrezi migdalele in dieta ta, macar o data la cateva zile, desi ideal ar fi sa le consumi zilnic. Orice medic iti poate spune ca mai presus de toate este preventia.

Asa ca in loc sa dai mai tarziu bani pe un pumn de pastile care sa faca acelasi lucru, mai bine incepi devreme cu o dieta echilibrata si plina de nutriente. Iti vei multumi mai tarziu.

Cumpara migdale online pe vegis.ro

Te-ar putea interesa si:

 

Alune de padure

Beneficii alune de padure

Alunele de padure sunt gustari oportune in aceasta perioada a anului. Sunt destul de uscate pentru a fi folosite in retete sau consumate direct din coaja. Ingredient principal in vestita crema de ciocolata Nutella sau in praline de ciocolata, in forma lor naturala ofera multe benedicii pentru sanatate.

Profil nutritional

O portie de 100g de alune de padure iti asigura necesarul zilnic de vitamina E. Acest nutrient protejeaza celulele corpului, neutralizand efectele radicalilor liberi. Vitamina E este cel mai notabil supliment in prevenirea cancerului.

Numeroase studii au demonstrat capacitatea vitaminei E in reducerea riscului de cancer de prostata, san, colon dar si cancer pulmonar, prevenind in acelasi timp, cresterea mutatiilor si tumorilor.

Continutul de grasimi bune din alunele de padure este benefic pentru inima. Alunele contin 75% acid oleic, care ajuta de scaderea nivelului de grasime viscerala care inconjoara inima. Alunele au si un continut de 13% acid linoleic care scade nivelul colesterolului rau din sange.

Intr-un studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition se arata ca suplimentarea dietei cu nuci scade colesterolul total, colesterolul rau, ApoB si trigliceridele. Mai mult, AHA (Asociatia America pentru Inima) recomanda ca majoritatea grasimilor consumate in cadrul unei zile sa fie grasimi monosaturate.

Doar douazeci de alune de padure iti aduc un aport de 87% din doza zilnica de mangan, mineral esential pentru buna functionare a creierului. Intr-un studiu recent publicat in Nutritional Neuroscience suplimentarea dietei soarecilor cu alune de padure imbunatateste memoria si amelioreaza anxietatea.

Alunele sunt bogate si in acid folic, important pentru dezvoltarea creierului si a coloanei vertebrale in timpul si sarcinii, dar si pentru incetinirea bolilor degerative ale creierului la adultii in varsta – dupa cum atesta ultimele studii de specialitate.

Consumul de nuci, inclusiv alune de padure, a fost asociat cu o pierdere mai mare in greutate conform unui studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition . Tiamina joaca un rol major in mentinerea unui metabolism sanatos. Aceasta ajuta la convertirea carbohidratilor in glucoza, sursa de energie imediata a organismului. Tiamina are, de asemenea, rol in producerea de noi celule rosii

Cumpara alune de padure pe vegis.ro

 

Nuci crude vs. Nuci prajite

Nuci crude nuci uscate

Nucile sunt gustarea perfecta. Incarcate de grasimi bune, fibre si proteine sunt incarcate de nutrienti si antioxidanti. Studiile arata numeroase beneficii ale consumului de nuci, printre care se numara scaderea colesterolului marit, a tensiunii arteriale si a zaharului din sange.

Cu toate acestea, unii oameni cred ca prajirea nucilor le afecteaza valoarea nutritionala. In acest articol vom afla raspunsul.

Prajirea imbunatateste gustul, aroma si textura nucilor. Prin prajire se poate separa invelisul de miez. Acesta se intampla in special in cazul cajuului care nu este aproape niciodata vandut crud. Exista doua metoda prin care nucile sunt prajite:

  • Prajire uscata – nucile sunt prajtite fara ulei. Se pot praji pe uscat in tigaie sau la cuptor.
  • Prajire in ulei – nucile sunt prajite in ulei. Se pot praji in ulei in tigaie sau la cuptor.

Desi procesul implica modificari de structura si in compozitia chimica, atat nucile crude cat si nucile uscate au o componenta nutritiva similara. Nucile crude si nucile prajite contin o cantitate simiara de grasimi, proteine si carbohidrati.

Cu toate acestea, in timpul prajirii nucile isi pierd din umezeala, cantarind mai putin. Asa se explica continutul de grasimi usor mai ridicat al nucilor prajite.

Nucile sunt bogate in grasimi mono si polisaturate. Cand grasimile polisaturate sunt expuse la caldura, se pot oxida. Aceasta cauzeaza formarea de radicali liberi care afecteaza celulele. Din fericire, nucile se pot praji la o temperatura joasa reducand riscul de grasime oxidata. Mai mult, oxidarea este difeferita intre diversele tipuri de nuci.

  • Cand nucile romanesti au fost prajite in conditii extreme (180C) pentru 20 de minute, substanta care indica oxidarea a crescut de 17 ori, comparativ cu nucile crude.
  • Aceeasi substanta nu a crescut decat de 1.8 in cazul alunelor si de 2.5 ori in cazul fisticului.
  • Cand nucile au fost prajite la o temperatura medie (120C-160C) nivelul oxidarii a fost mult mai redus.

Nucile se pot oxida si in timpul depozitarii iar asta pentru ca structura lor se modifica in timp ce sunt prajite. Grasimea intra in contact cu oxigenul mult mai usor, motiv pentru care nucile prajite pot fi pastrate mai putin timp decat nucile uscate.

Totusi, anumiti nutrienti se pierd in timpul prajirii. Nucile sunt o sursa grozav de nutrienti, inclusiv vitamine E, magneziu si fosfor. Sunt si incarcate de antioxidanti.

Anumiti nutrienti sunt sensibili la temperaturi ridicate si se pot pierde in acest proces. Mai mult, temperaturile pot scadea cantitatea de antioxidanti dar doar pana la un anumit nivel si toti antioxidantii sunt afectati. Un studiu arata ca nivelurile de luteina si zeaxantina din fistic si alune n-au fost afectate la prajire.

Alte studii arata ca vitamina E, tiamina si carotenoidele sunt pierdute in timpul prajirii insa si aici intervin factori precum temperatura la care sunt prajite si tipul nucilor. Spre exemplu, cantitatea de vitamine pierduta in cazul migdalelor si nucilor este mai mare decat cea in cazul alunelor, in timp ce fisticul nu este afectat.

 

Incearca si: uleiul de nuca

Ulei de nuca

Nucile sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega 3. Desi majoritatea studiilor se concentreaza pe beneficiile nucilor pentru sanatate, uleiul de nuca castiga din ce in ce mai multa popularitate.

Este vorba de uleiul nerafinat, obtinut din miez uscat, prin presare la rece, de culoarea topazului si un gust pronuntat de nuca. Nu este un ulei pe care sa-l folosesti la gatit, insa, dupa cum vei vedea, aduce un plus de savoare preparatelor reci sau gatite anterior.

Intr-un studiu pilot publicat in revista de specialitate Angiology , consumul a 20g de ulei de nuci / zi, timp de opt saptamani, reduce nivelul trigliceridelor cu 19%, autorii concluzionand ca uleiul de nuca este un bun remediu natural antihipertrigliceridemic care ar trebui exploarat in detaliu.

Beneficiile sunt puse pe seama continutului de acid alfa-linoleic (ALA), un acid gras omega 3 care se transforma in EPA si DHA in organism. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition arata ca o singura lingura de ulei de nuca contine 1.4g de ALA.

Pulverizeaza-l peste salate, foloseste-l pentru a unge pestele si fripturile, amesteca-l cu paste sau adauga-l in smoothie-uri, bomboane raw-vegane sau sosuri reci. Datorita punctului de fumigatie scazut, nu se recomanda sa gatesti cu ulei de nuca presat la rece.

Retine:

Uleiul de nuca rancezeste relativ repede, motiv pentru care se recomanda pastrarea acestuia intr-un spatiu racoros si intunecat iar dupa deschidere, la rece, in frigider si consumat in maxim sase luni.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

starshiners.ro