zoot

Nu mai face ASTA niciodata unghiilor tale

Greseli unghii

Te astepti ca ele sa arate grozav si sa nu te tradeze niciodata. Poate ai incetat sa le mai rozi si ai facut o pauza de gel. Sunt si alte lucruri pe care n-ar trebui sa le faci niciodata unghiilor tale. Sa le luam pe rand:

  • Nu-ti mai coji manichiura cu gel

Daca obisnuiesti sa porti gel pe unghii, sub nicio forma nu incerca sa-l cojesti cu ajutorul improvizatiilor. Pe masura ce indepartezi gelul, risti sa indepartezi si un strat de-al unghiei, ceea ce poate determina striatii pentru foarte mult timp.

Solutia? Unge-ti cuticulele  (si pielea din jurul unghiei) cu ulei si inmoaie-ti unghiile intr-un bol cu dizolvant de lac de unghii pe baza de acetona pentru a slabi gelul prins pe patul unghiei. 10 minute ar trebui sa fie suficiente ca gelul sa se indeparteze cu usurinta cu ajutorul unui betisor de cuticule.

  • Nu-ti mai taia cuticulele

Daca iti atarna o fasie de piele, poate fi periculos daca nu o indepartezi. Cu toate acestea, daca iti faci un obicei din a le ingriji corespunzator, nu te vei mai confrunta cu aceste neajunsuri. In loc sa-ti tai cuticulele, aplica o solutie de indepartare a cuticulele, impinge-le cu ajutorul betisorului catre baza apoi hidrateaza-le cu un ulei de cuticule.

  • Nu-ti mai inmuia unghiile in apa

Gandeste-te la patul unghiei ca la un burete. Introdu-l in apa si va absori din lichid si-si va largi suprafata. Acelasi lucru este valabil si in cazul unghiilor. Cand iti scufunzi mainile in apa pentru a-ti inmuia cuticulele, suprafata unghiei se mareste. Asta n-ar fi o problema (revine la dimensiunea initiala) daca n-ai aplica lacul de unghii iar in momentul in care patul unghiei isi revine la dimensiunea initiala, oja se intinde si se cojeste.

  • Nu-ti mai subtia lacul de unghii cu acetona

Sau orice alt dizolvant pentru lac de unghii. Chiar daca nu contine acetona, vei gasi in compozitia lui substante similare cu rol in a slabi formula lacului de unghii. Cand iti subtiezi forma lacului de unghii cu dizolvant, oja va sari cu usurinta de pe unghii. Din fericire, exista produse special formulate in acest sens. Se numesc nail thinners si doar cateva picaturi din aceasta solutie va subtia solutia lacului de unghii incat sa poate fi aplicat din nou, cu usurinta, pe unghie.

  • Renunta la acryl

Nu numai ca-ti deshidrateaza unghiile, acrylul iti sufoca unghia. In plus, intreg procesul este agresiv cu suprafata unghiei. Unghia trebuie pilita excesiv ca acrylul sa adere mai bine pe unghiei. Sa nu uitam de toate chimicalele pe care le gasim in pudra de acryl. O varianta mult mai buna este gelul.

  • Nu-ti mai pili unghiile in directia dute-vino

Pastreaza o singura directie atunci cand iti pilesti unghiile. Miscarile de dute-vino slabesc unghia, promoveaza exfolierea si infiltrarile crapaturilor.

  • Nu-ti mai roade unghiile

Poate este un obicei de care ti-e greu sa scapi dar, ca orice alt obicei prost, cu bunavointa si perseverenta poate fi depasit. Daca aspectul unghiilor tale nu este suficient pentru a-ti da imboldul de care ai nevoie, gandeste-te la toata murdaria si bacteriile care traiesc sub unghiile tale si ajung in gura. Incearca o oja speciala pentru rosul unghiilor.

  • Nu mai agita sticluta de oja inainte de utilizare

Cand ai o oja pe care n-ai mai folosit-o de o perioada de timp, ingredientele componente tind sa se separe. Pentru a le readuce impreuna, esti tentata sa agiti sticluta de oja insa asta nu este o idee buna. In timpul agitarii, se creeaza bule de aer care altereaza formula. In schimb, freac-o intre palme.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.