zoot

Nu arunca apa in care ai clatit orezul! Foloseste-o ca fertilizator pentru plantele din gradina

Plantele cultivate in gradina au nevoie de un sol bogat in substante nutritive pentru a se dezvolta armonios. De multe ori solul este ajutat cu fertilizatori si ingrasaminte naturale pentru a furniza intreaga gama de nutrienti necesara dezvoltarii plantelor. Un fertilizator natural, la indemana si absolut gratuit este apa in care ai clatit orezul. Se pare ca plantele reactioneaza bine la amidonul si nutrientii lasati de orez, cresc mai repede si mai armonios, iar calitatea solului nu este afectata.

Ce faci cu apa in care clatesti orezul

Apa in care ai clatit orezul fertilizator

Apa in care se clateste orezul devine albicioasa datorita pulberii de amidon. Orezul mai lasa si urme de minerale precum azot, potasiu si fosfor. Daca obisnuiesti sa consumi orez organic in mod obisnuit, arunca prima apa in care ai clatit orezul si foloseste celelalte doua-trei ape pentru a fertiliza natural plantele din gradina. Poti folosi si apa in care a fiert orezul organic, cu conditia ca aceasta sa fie complet racita inainte de a uda plantele.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.