zoot

Nu ai un iubit? Profita de singurate!

‘Sunt singura’ nu este echivalent cu ‘Sunt nefericita!’ si nici cu ‘Sunt plictisita!’. Incearca sa vezi relatia ca pe un plus, nu ca pe un colac salvator. Incearca sa il vezi pe EL asa cum este in realitate nu ca pe un print care iti va lua toate problemele cu mana. Invata sa te iubesti si sa fii fericita tu cu tine insati, inainte de a pasi intr-o relatie matura, benefica pentru ambii parteneri. ‘Sunt singura!’ – Minunat! Perioadele de singuratate iti fac bine, te maturizeaza si te pregatesc psihic pentru o relatie reusita.

[colored_box color=”eg. blue, green, grey, red, yellow”]Studiile arata ca singuratatea face mai bine sanatatii mentale decat angajamentul in relatii de proasta calitate, cand risti sa dezvolti depresii (Sursa) [/colored_box]

Liniste sufleteasca.
Liniste sufleteasca. Credit foto: freedigital photos.net

Ai parte de liniste sufleteasca.

Prea multa drama ai avut in viata ta. Prea multe griji ti-ai facut cand venea tarziu acasa sau uita sa te sune. Prea nefericita ai fost simtind ca nu esti suficient de buna pentru el. Acum ai acea liniste sufleteasca dupa care tanjeai cand ochii iti erau inundati de lacrimi. Poate nu esti cu adevarat fericita sau implinita, dar cel putin nu te paste o despartire dureroasa din care tu iesi cu inima ranita.

Singuratate. Descoperirea propriei indentitati.
Singuratate. Descoperirea propriei identitati. Credit foto: freedigital photos.net

Te descoperi.

Prea mult te-ai confundat cu partenerul tau, ai trait prin prisma realizarilor sale, l-ai sustinut in cariera si ai pus pe loc secund interesele tale profesionale. I-ai adoptat parerile si interesele. I-ai imbratisat prietenii si familia. Singuratatea te ajuta sa iti redescoperi indentitatea, sa poti raspunde intrebarii “Cine sunt?” fara a te indentifica cu relatia. Vei avea suficient timp sa te intrebi “Unde vreau sa ajung?” si “Cum voi ajunge unde imi doresc?”

Cand esti singura iti descoperi interese si pasiuni
Cand esti singura iti descoperi interese si pasiuni. Credit foto: freedigital photos.net

Iti dezvolti interese si pasiuni.

Cand esti singura iti dezvolti interese si pasiuni la care nici nu te-ai gandit din lipsa de timp sau mijloace financiare. Bineinteles ca nu aveai timp sa alergi dimineata, preocupata sa ii prepari micul dejun. Acum insa detii controlul absolut al propriului timp si iti poti dezvolta interese si pasiuni noi: echitatie, dans, desen, lectura, artizanat.. Cu atatea activitati mai ai timp sa te plictisesti?

Sunt sigura si am timp pentru a socializa
Sunt sigura si am timp pentru a socializa . Credit foto: freedigital photos.net

Ai timp pentru a socializa.

Nu iti atrage nimeni atentia ca ai stat prea mult la telefon cu cea mai buna prietena. Nu iti mai critica nimeni prietenii si familia. Ai timpul si statutul necesar pentru a cunoaste oameni de calitate si de a innoda noi legaturi. Ai timp sa reiei vechile legaturi pe care le-ai cam neglijat atata vreme cat v-ati izolat intr-un univers al vostru.

Sunt singura si independenta financiar. Foto - freedigitalphotos.net
Sunt singura si independenta financiar. Foto – freedigitalphotos.net

Esti independenta.

Pentru ca esti singura si trebuie sa dai socoteala nimanui. Tu decizi ce servesti la cina, unde iesi in oras si ce porti diseara. Tu decizi ce masina sa iti cumperi si cum sa iti decorezi apartamentul. Te intretii singura si simti ca nu datorezi nimic, nimanui. Este un control absolut al propriei vieti care incepe sa iti placa. Cand esti singura, nu mai trebuie sa faci nici un compromis, nu mai trebuie sa lasi de la tine, nu mai trebuie sa cazi intotdeauna la un numitor comun.

Cand esti singura iti pui dorintele tale pe primul loc
Cand esti singura iti pui dorintele tale pe primul loc Credit foto: freedigital photos.net

Iti pui dorintele tale pe primul loc.

Nu trebuie sa te mai gandesti la un EL cand faci planuri pentru vacanta, cand cumperi de mancare si pregatesti masa, cand decizi ce film sa vezi la cinema. Acum esti singura si totul se rezuma la tine. Nu mai trebuie sa faci nimic din ceea ce nu iti face placere. Poti fi egoista fara riscul de a rani persoana de langa tine.

Cand esti singura arati mai bine
Cand esti singura arati mai bine. Credit foto: freedigital photos.net

Cand esti singura ai mai multa grija de aspectul tau fizic.

Cand esti singura ai mai multa grija de aspectul tau fizic. Din cel putin doua motive. Esti nevoita, odata cu intrarea ta pe piata celor singuri, in care competitia este mare iar tu trebuie sa arati cel mai bine posibil. Ai timp acum ca esti singura, timp pe care il poti investi in lectii de dans, ore de aerobic, alergari in parc cu cea mai buna prietena sau sedinte de masaj si remodalare corporala.

Cand esti singura te bucuri de spatiul tau personal
Cand esti singura te bucuri de spatiul tau personal. Credit foto: freedigital photos.net

Cand esti singura te bucuri de spatiul tau personal.

Gasesti casa asa cum ai lasat-o cand pleci. Asta daca nu ai animale de companie care iti aduc papucii in mijlocul covorului din sufragerie. Chiar si asa, cand esti singura te bucuri de spatiul tau personal. Stai imbracata lejer, eventual in pijama, fara niciun strat de mascara si fara nicio remuscare. Dormi cu fata in sus, fara sa iti fie teama ca sforai si ca ii deranjezi somnul iubitului tau. Poti intra la baie cu usa deschisa si poti citi presa sau cartea favorita in cada, fara ca cineva sa te roage sa iesi mai repede din baie. Profita de fiecare clipa de singuratate pana cand un alt mascul va pune stapanire pe spatiul tau personal.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.