zoot

Negresa low carb. Ingredientul cheie: fasolea neagra

O negresa ‘sanatoasa’? Mai serveste o portie, fara remuscari! Aceasta reteta inlocuieste faina alba cu boabele de fasole neagra, pastrand o textura si un gust similar cu cel al retetei originale. Serveste-le si invitatilor tai dar nu le spune nimic despre ingredientul cheie. Am putea paria ca nimeni nu-si va da seama ca, defapt, consuma o prajitura cu… fasole. Gustul este perfect mascat de indulcitor, ciocolata amaruie si aroma uleiului de cocos. Vine un aport superior de fibre, proteine si fier!

Negresa cu fasole neagra

Ingrediente:

  • o cutie de 400g de fasole neagra
  • 40g fulgi de ovaz
  • 120g fulgi de ciocolata amaruie (min. 70% cacao)
  • 40ml ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)
  • 80 ml sirop de agave (sau alt indulcitor natural dupa gust)
  • 2 linguri de cacao pudra
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • un varf de cutit de sare

NEGRESA LOW CARB CU FASOLE NEAGRA

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau blender, mai putin fulgii de ciocolata. Toarna fulgii de ciocolata si amesteca cu o spatula. Pulverizeaza ulei vegetal intr-o tava de cuptor si toarna amestecul. Introdu tava in cuptor si coace timp de 15-18 minute. Scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.