zoot

Negresa cu ciocolata si mascarpone

O negresa cu interior moale, cremoasa si bogata care parca striga ‘Sunt delicioasa!’. Alege ingrediente de cea mai buna calitate si vei obtine, cu minim de efort, o adevarata delicatesa. Se pastreaza foarte bine, ba chiar aromele par intensificate cand se consuma a doua zi. O poti servi simpla, cu un topping de ciocolata, sirop de aratar sau fructe de padure.

Negrese cu ciocolata si mascarpone

Ingrediente:

  • 1 pachet de unt 82% grasime (200g), la temperatura camerei
  • 120g branza mascarpone, la temperatura camerei
  • 60g faina alba
  • 1 tableta de ciocolata fina (85g), rupta bucatele
  • 200g zahar alb
  • 100g pudra de cacao, raw
  • 3 oua mari, la temperatura camerei
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • Un varf de cutit de sare

NEGRESA CU CIOCOLATA SI MASCARPONE

Preincalzeste cuptorul la 170 C.

Intr-un bol termorezistent topeste untul ci ciocolata la cuptorul cu microunde. Amesteca cele doua ingrediente cu zaharul si pudra de cacao.

Freaca branza mascarpone, cu cele trei oua si extractul de vanilie pana la omogenizare. Toarn-o peste compozitie.

Incorporeaza faina si sarea in aluat.

Unge cu unt sau ulei vegetal o tava patrata, cu latura de 20 cm si toarna compozitia.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 45-50 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa in centrul prajiturii iese curata.

Lasa negresa sa se raceasca in tava apoi taie-o in bucatele.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.