zoot

N-ai timp sa calci? 5 feluri in care poti indeparta cutele de pe haine

Cand este intr-o cursa contra cronometru, indepartarea cutelor de pe hainele sifonate este ultimul lucru pe care ti-l doresti. De altfel, intregul proces, de la instalarea masutei de calcat, timpii de asteptare ca fierul de calcat sa se incalzeasca si parcurgerea cu meticulozitate a fiecarui centimetru de tesatura pentru a scapa de cute, te oboseste si-ti consuma foarte mult timp. Noroc ca exista alternative eficiente atunci cand n-ai timp sa calci. Iata cateva moduri istete de a scapa de grija hainelor sifonate fara a le calca.

Haine calcate fara fier

Netezeste cuta cu o carpa umeda. Acest truc se va dovedi a fi util atunci cand nu ai la indemana un fier de calcat sau cand nu esti acasa. Pentru cele mai bune rezultate, intinde haina sifonata pe o suprafata plata si aseaza o carpa sau un prosop umed peste ea. Preseaza si intinde zona cocolosita. Asteapta sa se usuce si cuta este indepartata.

Pulverizeaza apa. Atarna haina sifonata intr-o suprafata deschisa. Introdu apa si un strop de balsam de rufe intr-un recipient cu pulverizator, agita bine si pulverizeaza peste cuta, de la o distanta de aproximativ 30 de cm. Cutele incep sa dispara pe masura ce haina se usuca.

Usuc-o cu uscatorul de par. Straniu, dar functioneaza ca si un steamer! Intinde haina pe umeri, umezeste usor cuta folosind o carpa umeda, indeparteaza cativa centimetri si usuc-o cu ajutorul uscatorului de par. Cuta dispare ca prin magie.

Foloseste-te de aburii de la dus. O alta metoda inedita de a scapa de cute fara a calca hainele implica puterea vaporilor de apa. Inchide etans fereastra si usa baii, intinde haina sifonata pe tija de la dus, regleaza capul de dus astfel incat sa nu ude haina apoi fa dus in mod normal. Aburul care se ridica slabeste cutele.

Asigura-te ca ai la indemana un aparat de calcat vertical. Este portabil si-l poti lua cu tine chiar si in vacanta, iti face viata mai usoara in diminetile cand risti sa intarzii la birou si te scoate de fiecare data din incurcaturi. Cu ajutorul unui fier de calcat cu aburi, precum Philips Steam & Go, poti spune adio hainelor sifonate intr-un timp record.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.