zoot

Mousse de capsuni: aerat, cremos si gata in doar 10 minute

Nu-l vei aprecia la adevarata valoare pana in momentul in care il gusti. Cu a sa textura aerata, cremoasa si delicata, cu un gust subtil, potrivit de dulce, mousse-ul de capsuni este un desert pe care nu-l uiti niciodata. Vei astepta cu nerabdare sa apara pe piata primele capsuni de sezon pentru a pregati acest desert versatil, pe care-l poti servi din conuri de ciocolata, din cupe sau il poti folosi pentru a umple un tort.

Reteta  de mousse de capsuni este una simpla. Incepi prin a procesa capsunile cu zahar, apoi le amesteci cu crema de branza, extractul de vanilie si lichior (daca alegi sa folosesti). Crema de branza este un ingredient esential in aceasta reteta, o stabilizeaza si-I confera textura. Secretul este sa o bati doar cat trebuie, dar la asta vom reveni ulterior.

Daca vrei sa-l stabilizezi mai departe, poti folosi gelatina, dar nu este neaparat necesar. De cele mai multe ori poti sari peste acest ingredient, desi ii confera structura mousse-ului, mai ales atunci cand este folosit pentru tort. Daca folosesti gelatina iata ce-ai de facut: presara ¾ ligurita de gelatina peste o lingura si jumatate de crema de branza si las-o cateva minute pentru a se dizolva. Incalzeste usor amestecul in cuptorul cu microunde, pana se topeste si devine lichid. Vorbim de cateva secunde. Omogenizeaza si lasa sa se raceasca. Incorporeaza amestecul in compozitia de mousse inainte de a adauga frisca. Asta este tot.

Mousse de capsuni

Ingrediente:

  • 200g de capsuni, spalate si curatate
  • 180ml smantana dulce (frisca lichida)
  • 60g crema de branza Philadelphia, la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar granulat
  • 2 linguri de zahar pudra
  • ½ lingurita de extract de vanilie
  • ½ lingurita de lichior de portocale
  • Smantana, proaspat scoasa din frigider

MOUSSE DE CAPSUNI

Proceseaza capsunile cu zahar granulat intr-un blender pana se dizolva complet zaharul. Adauga crema de branza, extractul de vanilie si lichiorul si pulseaza inca cateva secunde.

Cu ajutorul unui mixer manual, bate smantana dulce cu zaharul pudra pana se intareste si nu se mai desprinde de bol. Incorporeaza amestecul de capsuni si crema de branza, la cea mai joasa treapta, fiind atenta sa nu bati compozitia prea tare.

Toarna mousse-ul in cupe si decoreaza cupa cu felii subtiri de capsuni, ciocolata rasa sau frunze de menta. Acopera cupele de mousse de capsuni cu folie alimentara si da la frigider pentru a se intari. Se pastreaza la rece minim 4-6 ore sau se lasa peste noapte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.