zoot

Moduri simple in care poti reduce aportul de carbohidrati din dieta ta

Moduri simple in care poti reduce aportul de carbohidrati din dieta ta

De zeci de ani ni s-a spus ca grasimea este daunatoare pentru sanatatea noastra. Intre timp, produse „dietetice“ cu continut scazut de grasimi, de multe ori pline de zahar, au inundat rafturile magazinelor. Acest lucru a fost o greseala majora, care a coincis cu inceputul epidemiei de obezitate.

Studiile acum arata ca nu exista nici un motiv ca sa ne temem de grasimile naturale.

Cum functioneaza?

Cand eviti produsele bogate in zahar si amidon, glucoza din sange se stabilizeaza si nivelul insulinei, care este responsabila de depunerea grasimii, la fel. Acest lucru creste arderea grasimilor si te face sa te simti mai satul, iar reducerea aportului de alimente contribuie la pierderea in greutate. Iti propunem in continuare cateva moduri simple care te vor ajuta sa reduci aportul de carbohidrati.

Evita bauturile indulcite cu zahar

Daca vrei sa mananci mai putini carbohidrati, evitarea bauturilor indulcite cu zahar ar trebui sa fie unul dintre primele lucruri pe care le faci. Pentru a-l face mai revigorant, adaugati la ceaiul dvs. o felie de lamaie sau cateva cuburi cu gheata. Daca este necesar, folositi o cantitate mica de indulcitor scazut in calorii.

Limiteaza consumul de paine

Painea este un aliment de baza in multe diete. Din pacate, are un continut destul de mare de carbohidrati si foarte putine fibre.  Acest lucru este valabil mai ales pentru painea alba facuta din cereale rafinate, care poate avea un impact negativ asupra sanatatii si greutatii.

Chiar si painea mai nutritiva, cum ar fi cea de secara, contine aproximativ 15 grame de carbohidrati la o felie. Desi painea din cereale integrale contine vitamine si minerale, exista multe alte alimente care ofera aceleasi substante nutritive, insa cu mult mai putini carbohidrati. Aceste alimente sanatoase includ legume, nuci si seminte

Evita sucul de fructe

Spre deosebire de fructele intregi, sucul de fructe nu contine nici un pic de fibre si este plin de zahar. Desi ofera o serie de vitamine si minerale, nu e mult mai avantajos decat bauturile indulcite cu zahar. Acest lucru este valabil chiar si pentru sucul de fructe 100% natural.

De exemplu, 354 ml de suc de mere contine 48 grame de carbohidrati, dintre care majoritatea este zahar. Cel mai bine e sa evitati complet sucul. In schimb, incercati sa aromatizati apa prin adaugarea unei felii de portocala sau lamaie si consumati fructele intregi.

Opteaza pentru gustari low-carb

Un studiu a descoperit ca femeile s-au simtit mai satule si au mancat cu o suta mai putine calorii la cina, atunci cand au luat o gustare bogata in proteine, in comparatie cu una scazuta in proteine.

Avand o gustare saraca in carbohidrati, insa care contine proteine din belsug ​​este cea mai buna strategie pentru foamea dintre mese. Mai jos sunt cateva gustari sanatoase, care contin mai putin de 5 grame de carbohidrati digerabili (la 28 de grame de produs) si de asemenea, proteine:

  • Migdale:6 grame de carbohidrati, dintre care 3 sunt fibre;
  • Arahide:6 grame de carbohidrati, dintre care 2 sunt fibre;
  • Nuci macadamia:4 grame de carbohidrati, dintre care 2 sunt fibre;
  • Alune de padure:5 grame de carbohidrati, dintre care 3 sunt fibre;
  • Nuci pecan:4 grame de carbohidrati, dintre care 3 sunt fibre;
  • Nuci obisnuite:4 grame de carbohidrati, dintre care 2 sunt fibre;
  • Branza:Mai putin de 1 gram de carbohidrati.

Mananca oua la micul dejun

Chiar si in cantitati mici unele alimente consumate la micul dejun sunt adesea bogate in carbohidrati. De exemplu, o jumatate de cana (55 grame) de cereale granola contine, de obicei in jur de 30 de grame de carbohidrati digerabili, chiar inainte de adaugarea laptelui.

In schimb, ouale vor fi un mic dejun ideal atunci cand veti incerca sa taiati portia de carbohidrati. Un ou contine mai putin de 1 gram de carbohidrati si este o sursa buna de proteine de inalta calitate, care te vor tine satul timp de mai multe ore si vei manca mai putine calorii pe parcursul zilei.

Inlocuieste faina de grau cu faina low-carb

Faina de grau este un ingredient foarte bogat in carbohidrati, care sta la baza celor mai multe retete de patiserie si de panificatie. Este de asemenea utilizata la prajirea si coacerea pestelui sau carnii. Chiar si faina de grau integrala, care este mai benefica contine 61 g de carbohidrati la numai 100g faina.

Din fericire, faina realizata din nuca de cocos si din migdale este o alternativa excelenta si disponibila pe scara larga in magazinele alimentare.

100 de grame de faina de migdale contine mai putin de 11 de grame de carbohidrati digerabili, iar 100 de grame de faina de nuca de cocos contine 21 de grame de carbohidrati digerabili, cu mult mai putini decat faina de grau.

Aceste tipuri de faina pot fi utilizate cu succes in majoritatea retetelor, doar ca datorita faptului ca nu contin gluten, textura produsului finit de multe ori este diferita.

Trecerea la un regim alimentar sarac in carbohidrati este relativ usoara si aduce dupa sine pierderea kilogramelor nedorite, normalizarea glucozei sanguine, normalizarea colesterolului si imbunatatirea altor functii metabolice.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.