zoot

Mituri despre vopseaua permanenta

Vopsea permanenta
Foto: Image.net

Ideea de a folosi vopsea permanenta te poate intimida. Sa lasam temerile deoparte si sa demitizam crezurile invechite.

Vopseaua permanenta interactioneaza cu pigmentul natural din firul de par si-i schimba acestuia structura. Colorantii din vopselele permanente sunt, de fapt, molecule minuscule incolore. Cu ajutorul amoniacului, ele penetreaza cuticula firului de par dar magia nu se intampla pana in momentul in care se combina cu peroxidul de hidrogen si creeaza o reactie chimica cunoscuta drept oxidare. Prin oxidare, moleculele de culoare permanenta devin complexe si se integreaza in structura firului de par. Se obtine coloritul permanent care rezista la mai multe samponari.

De unde teama de a folosi vopsea permanenta?

Vopseaua permanenta contine mai multe substante chimice puternice decat vopseaua semi-permanenta. Vopseaua semi-permanenta nu modifica structura firului de par, ci o captuseste. Acesta este motivul pentru care vopseaua permanenta rezista mai mult decat cea semi-permanenta. Vrei ca vopseaua sa reziste la mai multe spalari si totusi sa nu-ti afecteze firul de par?

Mergi la un salon de incredere iar daca vrei sa te vopsesti singura acasa, investeste intr-o vopsea de calitate si respecta intocmai instructiunile de folosire. Vopseaua de par permanenta deschide cuticula si trebuie sa stea mai mult pe par, putand modifica astfel textura parului. Dupa vopsirea parului, aplica o masca intens hidratanta care reface structura firului de par apoi treci pe o gama de sampoane special formulate pentru parul vopsit. Parul devine mai uscat pe masura ce culoarea incepe sa se decoloreze si pigmentul natural al firului de par iese la suprafata.

Vopseaua de par este o optiune grozava pentru a acoperi firele de par albe. Dar acoperirea firelor de par albe nu este singurul motiv pentru care sa optezi pentru vopseaua permanenta. Vopseaua permanenta nu trebuie sa fie monocroma, plata si plictisitoare.

Culoarea dimensionala ramane o posibilitate. Din moment ce majoritatea femeilor au suvite naturale de la soare, optand pentru un colorit multidimensional obtii un aspect natural si flatant. Tehnicile de colorare moderne precum balayage, folosesc de cele mai multe ori vopsea permanenta ca baza pentru trecerea gradata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.