•  
  •  

Da, micropigmentarea sprancenelor este pentru tine!

Daca ai sprancene pensate in exces, cu goluri, fire rare si o forma nedefinita cu siguranta ai apelat la numeroase tratamente pentru regenerare, ti le-ai corectat zilnic folosind produse special create pentru retusul sprancenelor, ba chiar ai apelat (sau ti-a trecut cel putin o data prin minte) sa ti le tatuezi.

Dar, la fel ca si noi, ai avut dubii caci nu obtii de fiecare data acel aspect natural dupa care tanjesti. In plus, culoarea paleste si lasa pigmenti nedoriti.

Tocmai cand credeam ca nu vom gasi o solutie sustenabila pe termen lung, am auzit de microblading – micropigmentarea sprancenelor.

Ce este micropigmentarea sprancenelor?

micropigmentare sprancene

Micropigmentarea sprancelor prin microblading este o forma de corectare a sprancenelor fir cu fir prin incinzii superficiale in piele si pigmentare naturala. Spre deosebire de tatuajul fir cu fir, procedura este atat de exacta si reda fidel firul de par, incat de multe ori aceasta forma noua de tatuaj este confundata cu spranceana naturala.

Forma se da manual, firele sunt tatuate in directia cresterii firelor de par naturale, o procedura care se realizeaza manual cu ajutorul unui instrument in forma de pix, la baza caruia se gaseste o lamela de unica folosinta, formate din ace foarte subtiri.

Lamela este de unica folosinta si se desigileaza in fata ta. Procedura este sigura si sterila.

Tatuajul nu este adanc, pigmentul ajundand doar la supragata epidermei fara a leza straturile adanci ale pielii. Astfel, vindecarea se produce mai repede decat in cazul tatuajului fir cu fir. Pigmentii sunt testati alergenic si antiseptic si n-ar trebui sa produca efecte adverse.

 IATA cum se face micropigmentarea sprancenelor  Make-up artist Jana Ceban

Tehnica de micropigmentare a sprancenelor se realizeaza in doua sedinte: sedinta initiala in care se pigmenteaza spranceana si o sedinta de retus, la aproximativ o luna dupa prima.

  • Prima sedinta este foarte importanta. Se discuta despre nevoile tale particulare, se stabileste forma ulterioare a sprancenelor in functie de anatomia ochiului tau si se simuleaza prin desen.
  • In a doua sedinta se verifica reactia pielii la pigment, corectandu-se culoarea si forma, daca este necesar.

 

Tot ce trebuie sa stii despre micropigmentare

Daca te gandesti sa apelezi la acest produs este indicat sa nu consumi alcool, sa opresti tratamentele cu aspirina, retinol sau alte medicamente care subtiaza sangele cu cateva zile inainte de procedura si se evita cafea timp de 24h inainte de programare.

Este indicat sa-ti formezi o idee clara asupra formei dorite si sa discuti acest aspect cu esteticiana. Nu trebuie sa te demachiezi sau sa te pensezi inainte. Te vei bucura de toate acestea in cursul primei sedinte.

Doare?

Este intrebarea de pe buzele tuturor care cocheteaza cu ideea de micropigmentare sprancene pentru prima data. Este normal sa te temi de ace.

Ceea ce trebuie sa stii este ca procedura se realizeaza sub influenta unui anestezi local. Pentru cele mai multe femei, senzatia este una de disconfort mai degraba decat de durere. Chiar daca ai un prag scazut de durere, aceasta este tolerabila.

Ce trebuie sa faci dupa micropigmentare?

  • Nu te speria cand te uiti in oglinda! Nu acesta este rezultatul final

Culoarea sprancenelor tale va fi mult mai pronuntata decat rezultatul final dorit. Retine ca sunt necesare cateva zile (4-6 zile) ca pigmentii culorii sa se estompeze iar rezultatul final il vei vedea abia dupa 21 de zile cand culoarea se stabilizeaza complet si pielea se vindeca total.

Mai mult, in functie de gradul de sensibilitate al pielii, zona se poate irita si inflama usor. Aceste efecte sunt de scurta durata si pielea revina la normal in cateva ore.

  • Nu te scarpina si nu incerca sa-ti cojesti sprancenele

La doua trei zile dupa micropigmentare vei incepe sa faci cojite de mici diminsiuni, similare matretei. Face parte din procesul de exfoliare a pielii care dureaza cateva zile, dar se poate intinde pana la o saptamana.

In tot acest interval trebuie sa te abii de la a coji sprancenele. In schimb, foloseste crema post-tratament de ingrijire speciala a sprancenelor micropigmentate primita de la esteticiana.

Exfolierea este un proces normal si reprezinta un pas spre vindecarea pielii. Vei observa ca aceste cojite enervante cad si pielea incepe sa se vindece. Odata cu indepartarea stratului de celule moarte, culoarea se estompeaza.

  • Evita traumatizarea zonei micropigmentate

Procesul de vindecare complet poate dura pana la 21 de zi. Este vorba de o perioada de refacere in care trebuie sa fii usor mai atenta la stilul de viata decat in mod obisnuit.

Astfel, este bine sa eviti expunerea indelungata la soare, apa sarata a marii sau apa cu clor din piscina, transpiratia abundenta, contactul cu mainile murdare sau praful.

Desi ti se par multe interdictii, nu-ti afecteaza in vreun fel viata sociala. Poti merge in continuare la cursuri, la birou, la intalniri cu prietenii. Evita, in schimb, sa-ti programezi in perioada de refacere un concediu la mare.

 

Cat costa si cat rezista sprancenele micropigmentate?

Micropigmentarea sprancenelor este o procedura cu efect pe termen lung. Te vei bucura de noile sprancene intre 1-3 ani. Totul depinde de tipul tenului (gradul de absorbtie in piele) si modul de ingrijire.

Culoarea se estompeaza cel mai repede in cazul tenului gras. El este cel care tinde sa respinga pigmentul din piele mult mai repede decat o fac celelalte tipuri de ten.

Exista si alte situatii care pot grabi disparitia pigmentarii:

  • Expunerea prelungita la soare.
  • Saunele, baile lungi si dusurile fierbinti.
  • Exfolierea mecanica sau chimica.

Microbladingul a devenit tot mai accesibil. Costul acestei interventii este in jur de 1000 lei si exista suficient de multe saloane si clinici care ofera acest serviciu in Bucuresti si provincie.

Ceea ce trebuie sa stii este ca pretul difera de la salon la salon. Sunt mult factori care determina un pret mai ridicat: poate fi vorba de expertiza tehnicianului, de calitatea materialelor folosite sau pur simplu de marketing, inclusiv zona in care situat salonul.

 

Contraindicatii

Procedura de micropigmentare sprancene prin microblading nu se recomandata gravidelor sau mamicilor care inca alapteaza, persoanelor care sufera de diabet, care urmeaza chimioterapie, sufera de psoriazis, herpes, infectii cutanate sau sunt alergice.

 

Diferenta dintre tatuarea sprancenelor si micropigmentare

Sunt numeroase diferente intre tatuare si micropigmentare. Sa le luam pe rand:

  • Diferenta de tehnica.

Micropigmentarea se face la nivel supercificial, in primul strat al pielii (derm) iar firul de par natural nu este afectat.

In cazul tatuarii se lucreaza in al treilea strat de piele (in hipoderm). Tatuarea trece de radacina firului de par si il distruge.

  • Diferenta de pigment

Pentru micropigmentare se folosesc pigmenti care isi diminueaza in timp intensitatea si nu isi schimba tonul. In schimb, pentru tatuare se foloseste tus care, pe masura ce se dimineaza in intensitate, capata o tenta albastrui-verzuie.

Pigmentul este semi-permanent si-ti permite ajustarea perioada a formei pe masura ce trendurile in materie de sprancene se schimba. Tusul este permanent. Odata intrat in piele, ramane pe viata. In plus, exista riscul migrarii.

  • Diferenta in termeni de durere si perioada de recuperare

Datorita adancimii la care se executa tehnica, tatuarea doare mai mult decat pigmentarea.

Micropigmentarea sprancenelor nu este o procedura dureroasa, iritatia este mai putin pronuntata iar perioada de recuperare este mai mica.

  • Diferenta de aspect final

Prin micropigmentare sprancene se obtine un aspect mult mai natural in comparatie cu tatuajul care pare plat si desenat. Aceasta se datoreaza tehnicii in sine care imita firul de par si urmeaza forma anatomica a sprancenei.

 

Concluzii

Iata-ne ajunse si la finalul articolului. Pana acum ar trebui sa-ti fi format o idee generala despre aceasta tehnica, daca este potrivita sau nu pentru tine si la ce trebuie sa te astepti. Ca un sumar, am pus in balanta principalele puncte forte dar si minusurile procedurii.

Pro:

  • Orice neajuns al sprancenelor tale poate fi corectat iar aspectul final este mult mai natural decat alte metode de retus, machiaj sau tatuare.
  • Economisesti o groaza de timp. Nu mai este nevoie sa-ti machiezi sprancenele in fiecare dimineata.
  • Nu mai trebuie sa-ti vopsesti sprancenele.
  • Rezultatul final este unul de lunga durata.

Contra:

  • Aspectul final tine de dexteritatea tehnicianului si de calitatea pigmentilor Nu face rabat de calitate si nu cauta chilipiruri! Mergi pe mana unui tehnician cu experienta care foloseste pigmenti de calitate.
  • Din pacate, efectul final nu este vizibil imediat. Pigmentul este mult mai intens si aspectul usor artificial.
  • Perioada de recupare este una de durata (pana la 21 de zile), timp in care pielea se cojeste si culoarea se estompeaza.

Intotdeauna spunem lucrurilor pe fata si te incurajam sa nu iei o decizie pripita, mai ales cand este vorba de o procedura care-ti poate schimba total infatisarea.

Nu te bucura ca ai gasit un chilipir. Informeaza-te suplimentar, asigura-te ca tehnicianul este calificat si are suficienta experienta, discuta pe indelete cu acesta in cadrul primei vizite, intreaba ce produse foloseste, cere testimoniale, analizeaza pozele inainte si dupa etc.

Practic, ia-ti toate masurile de siguranta ca procedura de micropigmentare sprancene sa fie una reusita si sa te bucuri de ea pentru cat mai mult timp.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro