zoot

Michael Kors, urmatorul brand care renunta la blana naturala

Michael kors blana naturala

Michael Kors se alatura numelor celebre care deja s-au adaugat pe lista brandurilor care renunta la blana naturala. Politica brandului va intra in vigoare la inceputul anului 2018 si include brandul Jimmy Choo, pe care Kors l-a achizionat in luna iulie a anului curent pentru 1.2 miliarde dolari.

“Datorita progreselor tehnologie in fabricatie, avem abilitatea de a crea o estetica luxoasa fara a folosi blana naturala. Vom prezenta aceste noi tehnici in urmatoarea prezentare de moda din Februarie” – spune Michael Kors intr-o declaratie.

Tot mai multe branduri se alatura trendului ‘cruelty-free’ datorita presiunii din partea activistilor pentru drepturile animalelor cat si progreselor tehnologice in productia materialelor textile care permit crearea de tesaturi luxoase artificiale. In urma cu numai doua luni, o alta casa de moda cu nume sonor, Gucci anunta aderarea la alianta Fur Free Alliance. Printre alte case de moda si designeri care fac parte din aceasta alianta se numara Ralph Lauren, Calvin Klein, Armani, Tommy Hilfiger si retailerul online Net-A-Porter.

Desi miscarea prinde, raman totusi numeroase branduri care inca folosesc blana naturala. Conform purtatorului de cuvant al Fur Information Council of America, aproape 70% dintre designeri au folosit blana naturala in colectiile toamna-iarna 2017 aratand ca inca mai exista loc de mai bine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.