zoot

Mic dejun cald: sandvis cu cascaval la tigaie

Esti pe fuga si totusi simti nevoia unui mic dejun cald? Arunca in tigaie si prajeste un sandvis cu cascaval. Mirosul si consistenta acestuia iti vor da un sentiment de plenitudine si-ti vor potoli foamea si poftele pana la pranz.

Sandvisul la tigaie se obtine din orice tip de paine si o branza tare. Poti alege sa folosesti branza Cheddar sau un simplu cascaval. Secretul unui astfel de sandvis nu sta in ingredientele folosite ci mai degraba in tehnica. Pentru a obtine acea crusta aurie si crocanta, ai nevoie de putina rabdare. Daca dai focul prea tare, paine se rumeneste prea tare inainte ca branza sa apuce sa se topeasca.

Sandvis cald cu cascaval

Ingrediente (1 portie):

  • 2 felii de paine toast
  • 30g de branza Cheddar rasa
  • 1/2 lingurita maioneza
  • 1/2 lingurita unt
  • Saer si piper, dupa gust

SANDVIS CU CASCAVAL LA TIGAIE

Incinge o tigaie la foc mediu catre mic.

Unge cu putin unt fiecare felie de paine, doar pe o singura parte. Unge cealalta parte cu maioneza.

Aseaza felia de paine in tigaie pe partea cu untul. Peste partea cu maioneza aduaga branza rasa si aseaza cealalta felie de paine cu partea unsa cu unt deasupra.

Ajusteaza temperatura astfel incat sandvisul sa sfaraie usor in tigaie.

Cand branza este pe jumatate topita, foloseste de o spatula pentru a intoarce sandvisul pe partea cealalta. Preseaza-l usor cu spatula.

Continua sa intorci sandvisul si sa-l presezi usor pana devine compact, ambele parti sunt rumenite si branza este topita.

Sandvisul cu cascaval la tigaie se serveste cald.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.