zoot

Mazarea cu pastai mov Mangetout

Mazarea cu pastai mov mangetout

Mazarea cu pastai mov Magetout este o mazare timpuri, cu pastai suculete si teci comestibile. Fara ate, se poate consuma atat cruda cat si gatita. Tocmai pentru ca se consuma intreaga pastaie, este o sursa grozava de antioxidanti.

Profil nutritional

Mazarea cu pastai mov Mangetout este un aliment nutritiv dar sarac in calorii. Aceasta se datoreaza continutului ridicat de apa (88.9%).

Desi are 42 calorii la 100g, contine cantitati semnificative de vitamine si minerale.

  • 100g mangetout contine 80% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant puternic, solubil in apa, care ajuta corpul sa dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi si a radicalilor liberi. Nu numai ca imbunatateste functia imuna a organismului, vitamina C poate stimula colagenul, o proteina importanta din par si piele.
  • 100g magetout contine 21% din necesarul zilnic de vitamina A, vitamina cheie pentru pastrarea sanatatii ochilor care ajuta si la cresterea imunitatii.
  • 100g mangetout contine 31% din necesarul zilnic de vitamina K. Vitamina K ajuta la absorbtia calciului in organism, previne pierderea de masa osoasa si instalarea osteoroporozei.
  • Mangetout contine si alte vitamine importante: vitamina E (2% DZR), tiamina (9%DZR), riboflavina (4%DZR), niacina (3% DZR), vitmaina B6 (7%DZR), acid folic (7% DZR) si acid pantotenic (7% DZR)
  • 100g mangetout contine 11% din necesarul zilnic de fier.
  • Mangetout contine si alte minerale importante: calciu (4% DZR), magneziu (6%DZR), fosfor (6%DZR), potasiu (7% DZR), zinc (2%DZR), cupru (4%DZR) si mangan (8% DZR).

Sursa: USDA

Cea mai mare parte a caloriilor provin din carbohidrati (68%) iar restul din proteine (27%) si grasimi (5%). Mangetout este un aliment bogat in fibre. 100g de managetout 11% din necesarul zilnic de fibre.

Mod de consum

Pentru a pastra cat mai multe substante nutritive, se recomanda ca pastaile sa se consume crude, blansate sau gatite la abur.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.