zoot

Matcha: pudra din ceai verde cu numeroase beneficii pentru sanatate

Ceai matcha pudra

Combina efectul energizant al cafeinei cu beneficiile L-teaninei pentru o stare de vigilenta si calm! Obtinut prin macinarea frunzelor de ceai verde, ceaiul matcha se comercializeaza sub forma de pudra care se omogenizeaza cu apa, obtinandu-se o bautura energizanta cu o aroma deosebita.

Astfel, atunci cand bei ceai matcha, consumi integral frunzele de ceai, spre deosebire de modul traditional de preparare a ceaiului verde, ale carui frunze sunt inmuiate in apa prin infuzare si se consuma doar lichidul rezultat. Din cauza modului diferit de preparare si consum, ceaiul matcha este o sursa mult mai concentrata de nutrienti decat ceaiul verde. Alege o sursa organica de ceai matcha si bucura-te de toate beneficiile acestuia!

CAFEINA

Datorita continutului bogat de cafeina, ceaiul matcha poate fi privit ca o alternativa la cafea. Este vorba de o forma diferita de cafeina, cunoscuta drept teofilina, substanta care se elibereaza treptat si sustine acelasi nivel de energie pentru mai mult timp. Cafeaua este o bautura extraordinara insa cofeina din cafea este absorbita rapid in oraganism, oferind energie pentru un scurt interval de timp. Daca nu vrei sa ai o scadere brusca de energie la doar cateva ore dupa consumul bauturii energizante, alege ceaiul matcha.

L-TEANINA

Consuma ceai matcha inainte medidatie pentru a-ti ajuta corpul sa se relaxeze in timp ce mintea pastreaza o stare de vigilenta. Compusul activ din frunzele de ceai verde, L-teanina, promoveaza producerea undelor afla in creier. Te simti relaxata, fara acea stare caracteristica de somnolenta, ai claritate mentala, vigilenta si o mai mare putere de concentrare. Tot L-teanina ajuta organismul sa produca dopamina si serotonina, capabile sa-ti afecteze starea de spirit si buna dispozitie. Matcha contine pana la cinci ori mai multa L-teanina decat ceaiul verde obisnuit, obtinut prin infuzare.

ECGC

Este bine sa consumi ceai matcha si atunci cand faci antrenamente de mare intensitate. Studiile clinice indica capacitatea epigalocatechinele (EGCG) de a ajuta atletii sa se recupereze dupa efort intens, reusind sa neutralizeze leziunile celulare cauzate de stres oxidativ. Acelasi compus, s-a aratat promitator in lupta impotriva cancerului, diabet, boli cardiovasculare, anumite infectii virale, boli neurodegenerative dar si a kilogramelor in plus. Un studiu publicat in Journal of Chromatography raporteaza o concentratie de EGCG in ceaiul matcha de pana 137 ori de mai mare decat in ceaiul verde infuzat.

CLOROFILA

Pe langa motivele enumerate mai sus, ceaiul matcha se poate consuma si in perioadele de detoxifiere a organismului. Culoarea de un verde intens caracteristica ceaiului matcha este rezultatul unui nivel ridicat de clorofila. Acest pigment din plante este responsabil de absorbtia luminii in procesul de fotosinteza si este un puternic detoxifiant, care poate ajuta la eliminarea toxinelor nedorite din organism. Consumul zilnic al unei cesti de ceai matcha este o modalitate usoara de a incorpora detoxifiere in viata de zi cu zi.

 

Cum se consuma pudra de ceai verde Matcha

Consumul acesteia sub forma de ceai nu este singura modalitate prin care te poti bucura de beneficiile pentru sanatate ale acestui superalimente. Avand un usor gust de iarna proaspata, se poate introduce in smoothie-uri, shake-uri cu iaurt,budinci,  inghetate, crème de branza dar si in dulciurile preparate la cuptor. Dupa ce te familiarizezi cu gustul, il poti presara peste legume si salate, sau il poti introduce in diferite preparate, precum tabbouleh sau salata de vinete.

Vezi cum se prepara Ceaiul Matcha (pas cu pas)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.