zoot

Masline pane: serveste-le alaturi de o bere rece!

Berea rece este una dintre cele mai populare bauturi pe timp de vara, chit ca urmaresti un meci cu prietenii sau jucati o partida de Catan. Stii ce i-ar impresiona cu adevarat pe invitatii tai? O portie de masline pane! Alege masline verzi umplute, da-le prin faina si mirodenii, ou si captuseste-l cu pesmet apoi prajeste-le in baie de ulei pana se rumenesc frumos. Bineinteles, poti folosi masline negre fara samburi.

Masline pane
Foto: Fotolia.com

Ingrediente:

  • 300g masline verzi umplute cu branza sau ardei
  • 30g faina alba
  • 50g pesmet
  • 1 ou mare
  • Sare, ierburi uscate, piper si pudra de usturoi dupa gust
  • Ulei pentru prajit

RETETA MASLINE PANE

Intr-un castron adanc amesteca faina cu condimentele (sare, piper, pudra de usturoi, ierburi uscate). Separat, intr-un alt castron, bate oul si intr-un altul toarna pesmetul.

Ia cateva masline, da-le intai prin faina si condimente, apoi trece-le prin oul batut  astfel incat sa fie perfect acoperite iar la final prin pesmet. Taseaza-le usor cu mana si aseaza-le o farfurie timp de un sfert de ora pentru a se intari pesmetul.

Incinge uleiul de gatit intr-o tigaie adanca si prajeste maslinele in baie de ulei pana se rumesc bine. Scoate-le cu o spumiera si aseaza-le peste cateva servestele de bucatarie care vor absorbi excesul de ulei. Transfera-le pe un platou si serveste-le invitatilor tai, alaturi de un pahar rece de bere.

Un aperitiv rapid si delicios, maslinele pane se pot consuma atat caldute cat si reci. Parerea noastra este ca nu vor avea timp sa se raceasca.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.