zoot

Masca ‘foaie de bumbac’ (Sheet Mask)

Te intrebi ce este cu acele foi din bumbac, imbibate de ingrediente active si aplicate pe fata? Nebunia mastilor ‚foaie de bumbac’ a cuprins pe toata lumea si nu mai poti deschide o pagina de Instagram fara sa fii expusa selfie-urilor caraghioase.

 

Ce este masca foaie de bumbac?

Masca de fata foaie de bumbac

Originara din Coreea de Sud, consta intr-o foaie de bumbac in marime universala care urmeaza conturul fetei, fiind decupata in zona ochilor, nasului si buzelor. Foaia de bumbac este imbibata intr-un ser de fata concentrat.

Aceasta contine diferite ingrediente active care se adreseaza diferitelor conditii ale pielii si intrebuintari, cum ar fi acidul hialuronic si vitamine. Foaia previne evaporarea rapida a acestor ingrediente si reuseste sa creasca temperatura la nivelul pielii, facilitand absorbtia in piele.

Foaia poate fi confectionata din bumbac, hidrogel (cu o consistenta tip gel, furnizeaza o mai buna absorbtie sau bio celuloza (material natural, adera foarte bine pe piele, este confortabila si faciliteaza cel mai bine absorbtia ingredientelor in piele). Nu sunt recomandate foile din fibre sintetice.

Este o masca de unica folosinta de care te dispensezi dupa fiecare utilizare. Comoda si rapida, nici macar nu trebuie sa-ti speli tenul dupa ce s-a scurs timpul de actionare, recomandat de catre producator.

 

Cum se aplica masca foaie de bumbac?

Masca foaie de bumbac 1
Masca foaie de bumbac 2
Masca foaie de bumbac 3
Masca foaie de bumbac 4
Masca foaie de bumbac 5

La fel ca si masca obisnuita, se aplica pe tenul curat si se lasa sa actioneze conform indicatiilor de pe ambalaj. Pentru a spori gradul de absorbtie in piele a ingredientelor active, iti poti exfolia tenul inainte de aplicare.

Incepe prin a o aplica pe frunte si tapoteaza usor spre obraji pentru a indeparta bulele de aer, aliniind decupejele in jurul ochilor, narilor si buzelor. Pe masura ce actioneaza, foia de bumbac se usuca si se desprinde usor.

Nu necesita clatirea fetei dupa ce a fost indepartata. Serul ramas pe piele se maseaza pe fata, gat si decolteu, servind ca plus de hidratare pentru ziua respectiva. Masca foaie de bumbac se arunca dupa utilizare.

Datorita faptului ca sunt igienice si nu necesita clatirea pielii, se pot folosi chiar si in vacante, inainte de un eveniment important sau ori de cate ori n-ai timp pentru un intreg ritual de ingrijire a pielii.

Desi sunt adaosuri excelente pentru rutina de ingrijire a pielii, mastile foaie de bumbac nu pot inlocui serurile de fata, aplicate local, in fiecare zi pentru un plus de hidratare. Principalul lor scop este o hidratare intensa. Mastile foi de bumbac nu exfoliaza sau curata pielea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.