zoot

Manicotti: paste umplute cu carne tocata si branza

Le gasesti in raioanele magazinelor de specialitate si te intrebi cum se gatesc. Pastele Manicotti se oparesc in apa fierbinte dupa care sunt umplute, de regula, cu un amestec de carne si branza dupa care sunt scaldate in sos de rosii si gatite la cuptor.

Paste manicotti umplute cu carne tocata si branza

Ingrediente:

  • ½ cutie paste Manicotti (250g)
  • 450g carne tocata
  • 450ml lapte
  • 750ml sos rosii marinara
  • 350g mozzarella rasa
  • 100g parmezan ras
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 inguri de ulei de masline
  • 2 linguri de unt, bucatele
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • Sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust

MANICOTTI CU CARNE TOCATA SI BRANZA

Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie adanca si caleste ceapa si carnea tocata. Asezoneaza cu sare si piper. Soteaza timp de 5 minute pana ceapa devine translucida si carnea incepe sa se rumeneasca. Ia tigaia de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca.

Unge cu ulei o foaie de copt.

Pune apa la fiert pentru pastele Manicotti si adauga-le cand a ajuns in punctul de fierbere. Sareaza. Gateste-le timp de 4-6 minute pana se inmoaie usor dar raman inca ferme la muscatura. Tranfera pastele pe foaia de copt si lasa-le sa se raceasca.

Amesteca jumatate din cantitatea de mozzarella cu jumatate din cantitatea de parmezan si patrunjeul tocat. Adauga usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust si omogenizeaza. Incorporeaza amestecul de carne si ceapa.

Preincalzeste cuptorul la 180 C.

Unge cu ulei o tava termorezistenta. Adauga pe fundul vasului jumatate din cantiatea de sos de rosii. Umple pastele Manicotti cu umplutura de carne tocata si banza. Aseaza pastele pe un singur rand in tava si toarna deasupra restul de sos de rosii. Presara restul de branza si bucatile de unt deasupra tavii.

Da tava la cuptor si gateste pentru 30-35 de minute pana cand sosul incepe sa faca bule pe margini. Asteapta cinci minute sa se raceasca si o poti servi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.