zoot

Mancarica de mazare cu carne

O mancarica gustoasa pe care o pregatesti la foc mic, amestecand din cand in cand. Se poate consuma simpla, dar daca vrei sa adaugi in ea cartofi, fierbe-i separat si adauga-i in tigaie odata cu morcovii si mazarea. Las-o sa se raceasca putin si serveste-o calda, eventual garnisita cu patrunjel tocat.

Mancarica de mazare cu carne

Ingrediente:

  • 1kg mazare congelata
  • 500g carne de vita
  • 1 ceapa alba mare, tocata
  • 1 morcov, feliat
  • 2-3 lingur de boabe de porumb
  • 2-3 linguri sos de rosii
  • ½ lingurita boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Sare si piper proaspat macinat, dupa gust

MANCARE DE MAZARE CU CARNE

Spala carnea si toac-o bucatele.

Incinge uleiul intr-o cratita adanca si adauga carnea. Soteaz-o pana se rumeneste usor.

Adauga ceapa tocata si morcovul ras. Amesteca si gateste pana cand ceapa devine translucida.

Adauga sucul de rosii, amesteca si gateste la foc mic cateva minute.

Adauga mazarea congelata si 1-2 linguri de apa.

Dupa ce mazarea s-a decongelat, acoper-o cu apa (sau supa concentrata de pui), adauga porumbul, frunza de dafin si continua sa gatesti la foc mic pana cand carnea este fiarta (aproximativ o ora).

Indeparteaza frunza de dafin, potriveste de sare si piper.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.