zoot

Mancarica de fasole din doar cateva ingrediente

Mancarica de fasole este unul din preparatele pe care le gatesti cu ce ai prin bucatarie. Pe langa ingredientul principal, fasolea uscata, n-ai nevoie decat de ceapa si bulion iar pentru servire o mana de patrunjel tocat. Bineinteles, ii poti adauga si un strop de afumatura, fie ciolan afumat, fie carnati, insa vom pastra varianta de post pe care o poate consuma toata lumea, in orice perioada a anului.

Mancarica de fasole

Ingrediente:

  • 700g fasole
  • 2 cepe albe, mari, tocate marunt
  • 2 lingura de bulion de calitate
  • O legatura de patrunjel tocat
  • 3 linguri ulei de gatit
  • Sare si piper, dupa gust
  • 2 foi de dafin

MANCARICA DE FASOLE

Se spala bine fasolea si se pune la fiert in apa fierbinte.

Separat, se pune apa la fiert intr-o alta oala pentru a o avea mereu la indemana.

Dupa ce a fiert un sfert de ora, se arunca apa din oala si se inlocuieste cu apa calda din cealalta oala.

Se repeta inca de 2 ori.

Fasolea se sareaza in ultima apa.

Intr-o cratita inalta se incinge uleiul si se caleste ceapa la foc mic. Cand se inmoaie si devine translucida, se adauga bulionul, un polonic din zeama in care a fiert fasolea si se amesteca cu o lingura de lemn. Asteapta 1-2 minute sa dea in clocot amestecul.

Ia o paleta, scurge fasolea de zeama si adaug-o in cratita. Adauga  inca un polonic din zeama in care a fiert fasolea, foaia de cimbru, sare si piper, dupa gust.

Dupa ce a dat in cateva clocote, continua sa o fierbi la foc mic inca 15 minute.  Adauga patrunjelul tocat marunt si ia oala de pe foc.

Este in regula sa aiba putina zeama, se va mai intari dupa ce se raceste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.