zoot

Mancare de post: Reteta Placinta ciobanului cu cartofi

Placinta ciobanului este o mancare specific englezeasca, care se gateste in mod obisnuit cu carne de miel. Asta nu ne impiedica sa o adaptam ca si mancare de post. Se face usor, se prezinta deosebit in farfurie si este delicioasa. Iti propun sa o incerci:

Tip reteta: FEL PRINCIPAL
Categorie reteta
: Retete de post
Subcategorie reteta : Mancaruri de post / Retete vegetariene / Retete usoare
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 20 minute
Timp de coacere: 45  minute
Portii: 4/6

mancare de post. plancinta cartofi.
Foto: Flickr.com CC / ShinShin56

Ingrediente necesare pentru reteta placinta ciobanului cu cartofi

  • 1 kilogram de cartofi dulci, curatati si taiati bucatele
  • 400 grame de linte la cutie
  • 400 g de rosii la cutie, taiate cubulete
  • 100 de grame de branza cheddar vegetariana
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 morcovi mari
  • o lingura de ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • cimbru proaspat, sare si piper dupa gust.

Cum se prepara reteta placinta ciobanului cu cartofi

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert intr-o oala cu apa data in clocot si sare. Pentru a-ti da seama cand cartofii sunt fierti, inteapa-i cu o scobitoare.

Intre timp, pregateste legumele pentru aceasta reteta: toaca ceapa, taie rosiile la cutie cubulete (daca nu ai rosii la cutie poti fierbe aceeasi cantitate, dupa care le cureti de pielite si le tai cubulete), da morcovul prin zatoare.

Incalzeste ulei intr-o tigaie mare si adanca. Caleste ceapa pana se rumeneste putin, apoi adauga rosiile si morcovul, vinul si un pahar cu apa (daca nu ai vin rosu, desi esential, il poti inlocui cu aceeasi cantitate de apa). Adauga condimentele dupa gust. Pune capacul la tigaie si fierbe timp de 10 minute. Adauga acum cutia de linte si o parte din zeama din cutie. Mai fierbe legumele inca 10 minute. Gusta daca sunt gata si scurge zeama (daca a ramas).

Scurge cartofii de apa dupa ce s-au fiert, adauga o lingura de ulei de masline si zdrobeste-i cu mixerul ca pentru piure.

Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Ia o tava de placinta incapatoare, unge-o putin cu ulei de masline si adauga legumele. Peste legume adauga piureul de cartofi si rade tofu uscat deasupra (sau branza cheddar daca nu tii post). Vei coace placinta la foc normal timp de 20 de minute sau la foc mic timp de 40 de minute, pana cand crusta de cartofi se rumeneste.

*** Nu este exclus sa folosesti un blat de placinte pentru aceasta reteta, ca baza pentru legume si piureul de cartofi. O poti coace in forme de placinte mici, individuale. La fel de bine poti inlocui lintea cu mazare sau fasole verde pastai.

Iata cateva idei de servire a acestei retete de mancare de post:

mancare de post. plancinta cartofi.
Foto: Flickr.com CC / kokosowy7
mancare de post. plancinta cartofi.
Foto: Flickr.com CC / LWYang
mancare de post. plancinta cartofi.
Foto: Flickr.com CC / rdpeyton
mancare de post. plancinta cartofi.
Foto: Flickr.com CC / minor9th
mancare de post. plancinta cartofi.
Foto: Flickr.com CC / MrStaticVoid

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.