zoot

Maioneza fara ou. Reteta cu nuci caju

Maioneza fara ou

Vrei sa elimini ouale din dieta ta dar parca n-ai renunta la maioneza? Chit ca esti vegan, tii post pentru o perioada de timp sau ai alergie la oua, o reteta de maioneza fara ou iti va servi de fiecare data.

Obtii o consistenta si un gust similar, inlocuind ouale cu nucile caju.

Se prepara rapid, cu ajutorul blenderului sau intr-un robot de bucatarie. Nu trebuie decat sa pulsezi de cateva ori.

Se serveste ca si maioneza obisnuita.

Ingrediente:

  • ½ cana nuci caju crude
  • ¾ cana ulei de masline extravirgin
  • 3 lingurite de zeama de lamaie
  • 1 ½ lingurite otet de vin alb
  • ½ lingurita mustar dijon
  • ½ lingurita zahar alb
  • ¼ lingurita pudra de usturoi
  • ¼ lingurita de sare de mare
  • 1 praf de piper alb

Maioneza fara ou

Toarna nucile caju intr-un bol de plastic sau ceramic. Toarna peste ele apa fiarta si acopera. Lasa-le la inmuiat timp de doua ore.

Scurge bine nucile caju si trece-le printr-un jet de apa rece.

Adauga nucile caju intr-un robot de bucatarie sau blender. Toarna uleiul, zeama de lamaie, mustarul, zaharul, pudra de usturoi, sarea, piperul si doua linguri de apa rece.

Pulseaza, inlatura excesul de pe peretii blenderului si pulseaza din nou pana cand amestecul este moale si cremos, ca o maioneza.

Serveste maioneza fara ou in mod obisnuit.

Se combina grozav in salate dar se poate servi si simpla, cu cartofi prajiti.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.