zoot

Machiajul in functie de forma ochilor. 6 Tutoriale Video SmashBox

“Am doua vorbe pentru tine: Forma conteaza!”  – Lori Taylor Davis, Smashbox. Atunci cand aplici un machiaj trebuie sa tii cont de forma ochilor, asa cum tii cont de forma corpului tau atunci cand iti alegi tinutele vestimentare. Acelasi machiaj care ii vine bine prietenei tale, tie s-ar putea sa nu ti se potriveasca. Solutia vine de la SmashBox, odata cu lansarea palei Full Exposure, cu care iti poti crea un look personalizat in functie de particularitatile ochilor tai.

Nu stii ce forma au ochii tai? SmashBox te ajuta sa identifici in mod corect forma ochilor, punctul de plecare in realizarea unui machiaj perfect. Analizand peste 5000 de forme de ochi, specialistii Smashbox au identificat 6 forme de ochi: forma rotunda, forma migdala, forma coborata, forma ridicata, forma asiatica si forma astupata. Cum iti dai seama care dintre aceasta forma se identifica cu ochii tai? Nu trebuie sa raspunzi decat la cateva intrebari:

Machiaj in functie de forma ochilor
Machiaj in functie de forma ochilor. Foto: www.smashbox.com

1. Ai un pliul al ochiului? Daca ai raspuns nu, atunci ai forma asiatica.
2. Traseaza o linie imaginara prin mijlocul irisului apoi observa colturile ochilor. Ti se pare ca acestea inclina in sus sau in jos? Daca colturile cad atunci forma ochilor tai este coborata, insa daca observi un lifting al colturilor externe fata de linia dreapta atunci ochii tai au o forma ridicata.
3. Ti-au mai ramas trei forme. Pentru a elimina forma astupata, intreaba-te daca pliul ochiului este vizibil. Daca raspunzi afirmativ atunci ai o forma astupata.
4. Pentru a face diferenta intre forma ochilor rotunzi si a celor migdalati, raspunde la o ultima intrebare. Se poate observa cristalinul deasupra sau sub iris? Daca nu, ai ochi migadalati, daca da ai ochi rotunzi.

Video: Determina forma ochilor tai

Acum ca ai determinat forma ochilor tai, invata sa te machiezi corect folosind paleta SmashBox FullExposure.

Paleta farduri Smashbox Full Exposure
Paleta farduri Smashbox Full Exposure. Pret furnizor: 49$

Video: Machiajul ochilor migdalati

Forma ochilor migdalati este extrem de versatila datorita simetriei de care se bucura. Machiajul ochilor migdalati se reduce la contur si definire. Se aplica un primer pentru ochi dupa care o baza de machiaj de culoarea pleoapei (M3). Nuanta cea mai inchisa de maro se folosete in colturile externe ale pleoapei mobile intre baza si pliul ochiului pentru a crea definire, mizand pe forma literei V. Coltul exterior se amplifica si mai mult cu ajutorul unei nuante de negru. Pentru marire, aplica un creion alb sau bej pe conjuctiva ochiului.

Video: Machiajul ochilor rotunzi

Daca ai ochi rotunzi te vei concentra pe alungirea acestora, creand balanta perfecta. Machiajul ochilor rotunzi incepe cu un primer pentru ochi. Se aplica o baza de machiaj pe toata suprafata pleoapei mobile. Se evidentiaza pliul ochiului cu nuanta cea mai puternica de maro iar linia genelor este estompata prin tuse fine de fard negru. La final se aplica un creion dermatograf pentru a obtine acel look ochi de pisica, atat pe pleoapa mobila cat si pe cea inferioara, cele doua linii fiind alungite catre extremitati.

Vezi si alte machiaje in functie de forma ochilor accesand canalul Youtube Smashbox

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.