zoot

Machiaj de zi. Nici prea mult, nici prea putin (Video)

Sa gasesti echilibrul intre un machiaj de zi care nu iese cu nimic din comun dar, in acelasi timp te pune in evidenta, pare a fi nu tocmai usor. Nu atrage atentia asupra lui dar, in acelasi timp, este acolo, iti potenteaza fizionomia si iti da incredere in tine. Nu este nici prea mult, nici prea putin.

Maya a gasit acest echilibru. Si ni-l impartaseste si noua in tutorialul de mai jos:

  • Tenul! Exfoliat, hidratat si uniformizat. Pentru a uniformiza o piele tanara si lipsita de imperfectiuni nu ai nevoie de mult produs de machiaj. Poti inlocui fondul de ten cu o crema coloranta de tipul BB Cream, pentru o acoperire usoara care arata foarte natural.
  • Anticearcanul! Nu lipseste nici macar in cazul unui machiaj de zi. Aplicat in cantitati mici exact in zonele cu probleme si amestecat foarte bine ca nicio urma de demarcatie sa nu fie vizibila. In plus, unele dintre anticearcanele moderne au si un efect puternic iluminator (Vezi L’Oreal Lumi Magique).
  • Sprancenele! Naturale si bine-definite. Daca ai sprancene rare poti folosi un creion de sprancene pentru accentuarea formei si fard pentru a umple golurile.
  • Ochii! Nu trebuie sa folosesti o contitate foarte mare de fard si nici un pigment puternic. Important este sa iti definesti pliul ochilor cu nuante de maro, potrivite pentru orice culoare a irisului.  Ca ochii tai sa iasa instant in evidenta si sa para mai mari, foloseste-te de trucurile de iluminare: Un fard alb / bej (in functie de nuanta tenului tau) aplicat pe arcada (sub punctul cel mai inalt al sprancenelor) si in colturile ochilor) dar si un creion dermatograf alb / bej aplicat pe conjunctiva ochilor. Un rimel maro aplicat in cateva straturi fine este suficient pentru un machiaj de zi. Tuse subtiri de creion dermatograf maro pot defini baza genelor superioare.
  • Buzele! Evita nuantele inchise si pe cele cu un pigment foarte puternic. In locul rujului poti folosi Lip Stains, texturi care doar pateaza buzele conferind un look mult mai natural.
  • Conturarea fetei! Foloseste n blush nautral, piersica aplicat pe pometi si pudra bronzanta sub pometi, pe partile laterale ale fruntii, linia maxilarului si gat.

Credit imagine principala: David Shankbone / Flickr.com CC

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.