zoot

7 lucruri pe care le faci GRESIT cand iti pensezi sprancenele

 

Sau pur si simplu le neglijezi pentru ca nimeni nu ti-a atras atentia asupra acestor aspecte. Stai departe de penseta pana termini de citit acest articol:

 

1. Alegi gresit punctul cel mai inalt al sprancenelor

Sprancenele arcuite iti flateaza structura osoasa, deschizand privirea, conferindu-i un lifting instant insa atunci cand alegi gresit punctul cel mai inalt al sprancenei, situandu-l spre centru, nu faci altceva decat sa obtii un aspect suprins, o privire manioasa si suparata.

Ca sa eviti look-ul a la Cruella de Vil, plaseaza arcul la doua treimi fata de exteriorul sprancenelor:

Foto: Image.net
Foto: Image.net
sprancene arcuite corect

 

2. Pensezi prea mult in centru

Nu este bine din doua motive. Daca pensezi prea mult in centru, tinzi sa intervii asupra formei naturale exterioare, creand unghiuri dure si in al doilea rand, iti latesti nasul. Creand un spatiu mai mare intre sprancene, nasul tau pare mai lat. Daca nu ne crezi, fa un simplu experiment: fa-ti o poza inainte apoi contureaza-ti sprancenele cu cativa milimetri spre centru cu ajutorul unui creion de sprancene si surprinde schimbarea. Analizeaza cele doua imagini si vei observa diferenta.

Asigura-te ca sprancenele tale incep aproape de liniile verticale de-a lungul podului nasului:

Foto: Image.net
Foto: Image.net
sprancene corecte

 

3. Pensezi excesiv codita sprancenelor

Nevoia reala de a pensa codita sprancenelor cat si marginea superioara a acestora apare doar in cazul sprancenelor foarte groase si dese. Chiar si atunci se recomanda sa nu se exagereze, intervenind prea mult asupra formei naturale.  O codita subtire te dezavantajeaza, pare rigida si deloc naturala.

Nu te atinge de codita si de marginea superioara a sprancenelor, mai mult decat este necesar:

pensarea corecta a sprancenelor
vedete pensate corect

 

4. Pensezi mai multe fire deodata

Chiar daca te regasesti intr-o cursa contra-cronometru de fiecare data cand este vorba de alocarea catorva momente doar pentru tine, nu uita ca secretul pensarii corecte sta in precizie. Nu poti pensa sprancenele cu acuratete atunci cand te grabesti si smulgi mai mult fire deodata ci risti sa creezi spatii goale, inestetice si sa strici o forma obtinuta cu efort.

 

5. Te pensezi cu o penseta veche

Ustensilele folosite intotdeauna influenteaza rezultatul obtinut. Nu poti obtine un rezultat precis atata vreme cat te incapatanezi sa folosesi o penseta veche care abia prinde firul de par, te raneste cand smulgi firul de par si nu-ti asigura precizia de care ai nevoie.

 

6. Te pensezi prea des

Cum observi un fir crescut, iei repede penseta sa-l indepartezi. Pune-o deoparte si retuseaza-ti forma saptamanal sau o data la doua saptamani, acordand atentie si rabdare intregului proces. Astfel, vei evita supra-pensarea si modificarea formei naturale a sprancenelor.

 

7. N-ai trecut niciodata pe la salon

Pentru a cere opinia unui profesionist care-ti va sculpta forma corecta in functie de trasaturile fetei tale. Nici macar nu trebuie sa o faci des. Odata capatata forma corecta, iti va fi foarte usor sa o mentii acasa asa ca, doua-trei vizite pe an, la un salon specializat, sunt mai mult decat suficiente.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.