zoot

Liftingul ochilor prin machiajul pleoapei superioare

Desi trece aproape neobservat, reuseste sa-ti puna in evidenta ochii, dand profunzime privirii. Prin jocul de umbre si cateva trucuri specifice, efectul final este unul de lifting si reuseste sa ridice pleoapele cazute.

Baza pentru fardul de ochi

Machiaj lifting ochi 1

Chiar daca vorbim de un machiaj discret, de zi, incepe prin a aplica o baza pentru fardul de pleoape. Aceasta neutralizeaza roseata pleoapelor, absoarbe grasimea secretata de pleoape iar fardul adera mai bine pe piele, sporind rezistenta machiajului. Acesta se maseaza usor in piele pe toata suprafata pleoapei spre arcada.

*** Daca nu ai o baza pentru fardul de pleoape foloseste un strop (doar un strop!) de fond de ten mat sau anticearcan pentru a uniformiza culoarea pleoapei.

Iluminarea arcadei

Machiaj lifting ochi 2

Aplica un fard bej deschis pe arcada, de sub punctul cel mai inalt al sprancei catre coltul sprancenelor pentru a obtine un efect de lifting. Ochii par mai ridicati iar privirea mai alerta.

Evidentierea pliului ochilor

Machiaj lifting ochi 3

Foloseste un ton mediu de maro pentru a evidentia pliul ochilor, dand dimensiune privirii. Aplica pe jumatatea exterioara a pleopei, difuzandu-l cu ajutorul unei pensule de blending catre mijlocul pleoapei si mai ales in pliu.

Iluminarea colturilor interioare ale ochilor

Machiaj lifting ochi 5

Cel mai simplu mod de a conferi luminozitate privirii! Ia un iluminator dej deschis, inmoaie-ti degetul mic in formula si tapoteaza-l in colturile interioare ale ochilor. Prin tapotare repetate se absoarbe bine in piele pana devine doar un strop de stralucire din interior.

Accentuarea colturilor exterioare ale ochilor

 

Machiaj lifting ochi 4

Accentuand colturile exterioare intr-un ton mai inchis de maro se obtine un efect de lifting. Ai grija ca trecerea intre cele doua tonuri sa fie aproape imperceptibila, orientand miscarile de blending in sus.

Conturul pleoapei superioare

Machiaj lifting ochi 6

Contureaza pleoapa superioara la radacina de crestere a genelor cu ajutorul unui creion cu varf ascutit sau un liner negru, ingrosand linia pe masura ce te apropii de coltul exterior, accentuandu-l intr-un usor ochi de pisica. Daca ti se pare prea dur pentru un machiaj de zi, estompleaza-l cu fard.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.