zoot

Lemon pots de Crème: un desert simplu si divin

Este un desert avantajos, din ingrediente pe care le ai in casa. Accesibil si celor lipsiti de dexteritate, se gateste la cuptor in vase ramekin, dupa care se da la rece pentru a se inchega comlet. Se servesc direct din vasele ramekin, alaturi de frisca, inghetata si fructe de padure.

Lemon pots de creme

Ingrediente:

  • 6 galbenusuri mari de oua
  • 1 cana de lapte integral
  • ½ cana de zahar
  • ¾ cana de smantana dulce
  • 2 linguri de coaja de lamaie
  • 1 varf de cutit de sare
  • Topping: fructe de padure si frisca batuta

LEMON POTS DE CRÈME

Aseaza patru vase ramekin intr-o tava de cuptor si pune la fiert un ibric cu apa.

Preincalzeste cuptorul la 170 C.

Amesteca galbenusurile, coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de zahar intr-un bol de mixer.

Amesteca laptele, smantana, sarea si restul de zahar intr-o tigaie inalta, la foc mic, pe aragaz. Fierbe-le la foc mic, amestecand periodic si ia-le de pe foc inainte sa dea in clocot. Las-o putin sa se raceasca apoi toarn-o peste galbenusuri si omogenizeaza.

Imparte compozitia intre cele patru vase ramekin, apoi toarna apa in tava de cuptor pana ajunge la jumatatea vaselor ramekin. Acopera tava cu folie de aluminiu si da la cutor.

Tine-le la cuptor timp de 25-40 de minute pana cand marginile sunt agregate iar centrul se zgaltaie usor cand misti tava. Lasa-le sa se raceasca, indeparteaza-le din tava iar cand au ajuns la temperatura camerei, da-le la rece pentru cel putin 4 ore. Serveste-le cu frisca si fructe de padure.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.