zoot

Legume la cuptor: garnitura perfecta pentru friptura

Legume la cuptor

Cauti o garnitura sanatoasa pentru a o servi alaturi de friptura? Incearca legumele la cuptor. Prietenoase cu silueta si in deplina armonie cu un stil de viata low-carb, legumele la tigaie se pregatesc intr-un timp record, n-au nevoie de foarte multa atentie si sunt intotdeauna delicioase.

Alege legumele dorite

Leguminoasele, precum cartofii, pastarnacul si chiar morcovii, sunt alegeri clasice cand vine vorba de legume la cuptor. Nu te limita la acestea, adauga legume crucifere precum broccoli sau varza de Bruxelles sau dovlecei zucchini, ceapa, ardei sau varza. Chiar si rosiile se pot gati la cuptor.

Nu sari peste ulei

Dupa ce-ai taiat legumele in dumicati, amesteca-le cu un strop de ulei de calitate. Foloseste suficient ulei pentru a le captusi dar nu atat de mult pentru a se scurge pe fundul tavii. O lingura sau doua linguri de ulei de masline sunt suficiente. Nu numai ca ajuta legumele sa se gateasca uniform, uleiul de masline scoate la suprafata gustul bogat al legumelor amestecate. Poti folosi si alte tipuri de uleiuri: ulei de cocos, ulei de avocado sau orice alt ulei de gatit preferi.

Nu uita de sare

Inainte de a introduce tava in cuptor, presara sare peste legume. Poti adauga piper sau alte condimente uscate.

Nu aglomera tava

Imprastie legumele in tava de cuptor peste care ai asezat o foaie de copt si lasa putin spatiu intre legume. Daca tava ti se pare incarcata, este indicat sa imparti continutul in doua tavi si sa le coci pe rand.

Preincalzeste cuptorul

Inainte de a introduce tava in cuptor, asigura-te ca ai preincalzit cuptorul la 200-220 C, o temperatura ideala pentru a coace la cuptor cele mai multe legume. Temperatura poate fi ajustata in functie de necesitati.

Timpii de coacere

Coace legumele pana sunt suficient de moi pentru a fi patrunse cu furculita. Legumele moi se coc mai repede, pe cand legumele tari, precum cartofii se vor coace mai greu. Acelasi lucru este valabil si pentru feliile subtiri versus feliile groase. Poti incepe sa verifici daca legumele sunt gata dupa un sfert de ora. Daca inca nu s-au rumenit frumos pe margini, mai lasa-le 5-10 minute in cuptor.

Cum gatesti legume amestecate?

  • Coace-le individual. Le poti coace individual in tavi separate si le poti amesteca ulterior.
  • Imperecheaza-le. Le poti imperechea dupa timpii necesari gatirii. De exemplu, poti coace conopida si broccoli-ul impreuna, sau cartofii si morcovii.
  • Coace-le pe rand. Incepi prin a da la cuptor legumele tari apoi scoti tava si adaugi legumele moi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.