zoot

Latte cu matcha. Serveste-l cald sau rece

Latte cu matcha

Trezeste-te in fiecare dimineata cu o bautura revigoranta si nutritiva. Matcha este o pudra din ceai verde cu efecte energizante si o aroma deosebita.

Datorita continutului bogat de cafeina, matcha poate fi o alternativa la cafea. Vorbim insa de un alt tip de cafeina – teofilina, o substanta cu eliberare treptata care se absoarbe greu in organism si sustine un nivel ridicat al energiei pentru mai mult timp.

Aceeasi bautura relaxeaza si da o stare de bine datorita continutului de L-teanina din matcha. L-teanina promoveaza producerea undelor afla, dopaminei si serotoninei. In acelasi  timp, epigalocatechiele din match ajuta la recuperare dupa un efort intens iar clorofila ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Ai toate motivele sa-ti incepi dimineata cu aceasta bautura extraordinara.

Ingrediente:

  • 250ml late rece (sau 300ml lapte cald)
  • 3 linguri de apa calduta
  • 1 lingurita de pudra matcha
  • 2 lingurite de zahar

Latte cu matcha cald sau rece

Adauga o lingurita de matcha si doua lingurite de zahar intr-un castron. Adauga apa calda si amesteca cu o lingura pana obtii o pasta fina, fara cocolase, de culoare verde inchis.

Incalzeste laptele intr-un ibric. Toarna pasta de matcha si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza si incepe sa se deschida la culoare.

Transfera bautura in cesti si serveste imediat.
|
*** Poti folosi lapte rece daca preferi un latte rece. Daca vrei sa-l serveste rece, poti adauga si cateva cuburi de gheata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.