Laminarea genelor, un procedeu cosmetic non-invaziv si semi-permanent pentru obtinerea unor gene curbate, mai lungi si mai dese se bucura de un moment de glorie peste ocean. Rezultatele sunt absolut spectaculoase iar vestea buna este ca te poti bucura de aceasta procedura si in Romania.
Laminarea genelor
Te poti bucura de genele lungi, curbate si dese fara a mai fi nevoie sa le curbezi cu ajutorul aparatului special, sa le rimelezi sau sa aplici extensii.
Desi laminarea nu lungeste efectiv genele, prin lifting si curbare acestea par mai lungi. Cheratinizarea si vopsirea genelor intr-o culoare mai inchisa confera densitate. Acestea par mai groase si mai sanatoase.
Laminarea genelor este o procedura in trei etape care nu dureaza mai mult de o ora.
Dupa ce genele sunt demachiate, se realiza procedura:
- Lifting
“Bigudiul pentru gene” – nimic altceva decat o banda din silicon, cu baza groasa – se aplica pe pleoapa mobila, la baza genelor. Este un fel de sablon pentru curbarea genelor. Acesta vine in cinci dimensiuni si se alege in functie de lungimea genelor tale naturale.
Zona din jurul ochiul este protejata de un tampon pentru ochi.
Rand pe rand, genele sunt ridicate de la radacina cu ajutorul unei pensete speciale si sunt lipite pe bigudiu. Acelasi instrument se foloseste pentru a separa genele si pentru a le aranja in pozitia dorita.
Aceasta procedura nu doare deloc, nu este nici macar suparatoare in vreun fel. Ba mai mult, este relaxanta. Cu toate acestea, este cea mai lunga si cea mai importanta parte din intreaga procedura de laminare gene si de ea depinde aspectul final.
- Fixare
Dupa ce tehnicianul este multumit de forma si pozitia genelor, se trece la urmatorul pas. Se aplica ‘permanentul’ sau solutia de fixare. Aceasta se lasa sa actioneze aproximativ 10 minute, dupa care se indeparteaza cu atentie.
- Aplicarea cheratinei
Ulterior, se aplica ‘un balsam cu keratina’ – o solutie de neutralizare care opreste procesul de fixare si hraneste genele. Si acesta sta pe gene in jur de zece minute, dupa care este indepartata.
Optional, genele sunt vopsite. Aceasta procedura dureaza 10 minute.
La final genele sunt periate cu ajutorul unei periute de mascara si tu te poti bucura de un efect vizibil imediat.
Practic, asta este tot!
- Cum sa te pregatesti inainte de programare?
Practic nu ai nimic de facut inainte de a te programa decat sa vii nemachiata. Daca folosesti mascara waterproof, intrerupe utilizarea acesteia cu o saptamana inainte de programare.
- Ce trebuie sa faci dupa laminare?
In primele 24h de la lamintare trebuie sa eviti contactul genelor cu apa, transpiratia si mediile fierbinti (cum ar fi sauna) si nu trebuie sa porti machiaj la ochi.
Ulterior trebuie sa-ti conditionezi genele cu ulei hranitor pentru a pastra efectul pentru cat mai mult timp. Este suficient sa aplici un strop de ulei de ricin inainte de culcare. In rest, te poti machia in mod obisnuit, te poti freca la ochi, poti dormi cum vrei tu.
- Exista efecte secundare?
De fiecare data cand aplici substante chimice aproape de ochi, exista riscul reactiilor alergice. Este o idee buna sa faci un test inainte.
Daca solutia iti intra ochi, poti suferi cel mai probabil o iritatie, sau chiar o arsura. Mai mult, te poti alege cu abraziune corneana daca freci ochiul iritat sau daca este zgariat sau accidentat in acest proces. De aceea, in afara solutiei propriu-zise este important sa apelezi la un tehnician cu experienta.
Atentie! Nu cauta chilipiruri! O solutie de proasta calitate cat si un tehnician fara experienta pot creste riscul aparitiei efectelor secundare.
Pro:
- Nu trebuie sa te pregatesti in vreun fel inainte de procedura de laminare a genelor.
- Este o procedura nedureroasa si nu traumatizeaza genele naturale.
- In cele mai multe cazuri, rezultatul final este unul spectaculos si poate dura pana la 2 doua luni.
- Sunt foarte usor de intretinut.
Contra:
- Rezultatul final depinde de lungimea si densitatea genelor tale naturale. Genele au aceeasi lungime doar ca par mai lungi datorita liftingului.
Pentru a te bucura de aceasta procedura de stilizare a genelor naturale, va trebui sa revii la salon o data la 2luni pentru o sedinta de intretinere.
Diferenta dintre gene laminate si extensii de gene
Sunt multe diferente intre laminarea genelor si aplicarea de extensii ce tin de tehnica, rezultatul final dar si intretinere.
- Tehnica
In cazul laminarii se lucreaza numai pe genele naturale. Pleci de la salon cu acelasi numar de gene. Genele tale au aceeasi lungime ca si inainte de laminare si totusi… genele par mai lungi si mai dese datorita proceselor prin care trec.
Liftingul (sau ridicarea genelor de la radacina) da impresia de lungime. Cheratina ingroasa usor firul de par dar ceea ce face ca genele sa para vizibil mai dese este culoarea. De cele mai multe ori genele sunt vopsite la final.
In cazul extensiilor, genele false se aplica pe genele naturale. Acestea indesesc si alungesc genele naturale.
- Rezultatul final
In cazul laminarii nu ai control asupra rezultatul final. Totul tine de lungimea si densitatea genelor tale naturale. Exista cazuri in care genele naturale sunt atat de scurte incat nu pot fi efectiv curbate.
In cazul extensiilor de gene, se poate lucra la densitate si lungime.
Daca genele laminate au un aspect natural, extensiile de gene au un aspect mult mai dramatic.
- Intretinere
Genele laminate nu-ti dau batai de cap si sunt foarte usor de intretinut. Practic, nu trebuie sa faci nimic in afara de a la hidrata din cand in cand. Te poti da cu rimel, poti purta orice tip de machiaj doresti si-ti poti curata fata cu orice tip de lotiune doresti.
In schimb, extensiile de gene sunt foarte greu de intretinut. Trebuie sa ai grija cum iti speli fata, cum dormi, cum aplici machiajul etc. In plus, rezista mai putin. Daca efectul genelor laminate dureaza si pana la doua luni, extensiile de gene au nevoie de retus la o luna, o luna jumatate cel tarziu.
Gene laminate | Extensii de gene |
Genele tale au aceeasi lungime ca si inainte de laminare. Ele par mai lungi si mai dese datorita liftingului, cheratinizarii si vopsirii. | Genele fir cu fir completeaza si se aplica pe genele tale naturale. Pleci de la salon cu gene mai dese si mai lungi. |
Rezultatul final depinde de lungimea si densitatea genelor tale naturale. | Rezultatul final poate fi controlat si nu tine de lungimea si densitatea genelor tale naturale. |
Efectul este unul natural. | Efectul este mai pronuntat, chiar dramatic, daca asta urmaresti. |
Poti purta mascara. | Nu poti purta mascara. |
Sunt foarte usor de intretinut. | |
Rezista pana 6-8 saptamani | Rezista pana la 4-6 saptamani |
Cele doua proceduri sunt foarte diferite. Asa cum sunt si nevoile voastre. Noi nu ne putem pronunta in favoarea uneia dintre ele.
Alternative la laminarea genelor
Daca nu vrei sa recurgi la procedura de laminare gene, ai si alte optiuni. Hai sa le trecem in revista si sa discutam putin despre fiecare dintre ele.
- Ondulatorul de gene

Acesta curbeaza genele dar nu ofera nici pe departe un efect atat de spectaculos. In plus, efectul este unul de scurta durata. Genele tale isi revin la normal dupa demachiere.
Cu toate acestea, sunt cateva trucuri la care poti apela ca ondulatorul de gene sa-ti ofere un efect spectaculos. Trece-l printr-un jet de aer cald si va reusi sa dea o curbura frumoasa genelor.
- Primerul pentru gene

Gratie noilor tehnologii, formulele devin din ce in ce mai istete. Curbeaza, indesesc si alungesc. Alege o mascara cu dubla formula: primer la un capat si mascara la cealalta. Grozav functioneaza si rimelul cu fibre.
- Extensii de gene
Daca in cazul laminarii genelor, efectul final depinde de lungimea si densitatea genelor tale naturale, in cazul extensiilor de gene, acesta depinde numai si numai de maiestria tehnicianului.
In plus, aspectul final al genelor poate fi controlat. Poti opta pentru un look mai natural sau din contra, pentru unul foarte dramatic.