zoot

La dieta? Incearca taitetii shirataki cu legume

Daca nu i-ai incercat pana acum, trebuie sa o faci. Sunt taitei fara carbohidrati si fara calorii, ideali pentru peioadele in care esti la dieta. Bogati in fibre alimentare, faciliteaza tranzitul intestinal si instaleaza senzatia de satietate. Taiteii Shirataki au un gust neutru si iau gustul condimentelor si alimentele langa care este gatit.

Reteta taiteti shirataki cu legume

Ingrediente:

  • 1 pachet de taitei Shirataki
  • 1 legatura de sparanghel (450g), fara cotoare (indeparteaza 2-3cm)
  • 1 ardei gras rosu, tocat cubulete
  • 1 ceapa mica alba, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 rosii, tocate cubulete
  • 1 salota
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • 4 linguri de ulei de masline

TAITEII SHIRATAKI CU LEGUME

Pregateste ingredientele:

  • Spala bine sparanghelul si taie 2-3cm din capatul fibros. Pune-l la fiert in apa clocotita cu sare pentru 5 minute. Se scurge bine si se taie in 2-3.
  • Spala ardeiul, indeparteaza nervurile si semintele, toca-l cubulete
  • Curata ceapa de coaja, taie-o pe umatate si toac-o marunt.
  • Opareste rosiile in apa fiarta, indeparteaza pielita si toaca-le cubulete
  • Curata catelul de usturoi de coaja si zdrobeste-l.
  • Clateste bine taiteii Shirataki intr-o sita , sub un jet de apa rece.

Pune apa la fiert si fierbe taiteii Shirataki dupa instructiunile de pe pachet (2-3 minute) apoi scurge-i bine printr-o sita.

Incinge 2 linguri intr-o tigaie adanca si caleste ceapa pana devine translucida. Adauga usturoiul si legumele in tigaie si se soteaza 1-2 minute pana se combina gusturile si aromele. Asezoneaz cu sare si piepr. Chiar inainte ca legumele sa fie gata, adauga taiteii, amesteca si ia tigaia de pe foc.

Amesteca shalota, 2 linguri de ulei, otetetul balsamic, sare si piper si adauga-le peste taitei. Amesteca totul si serveste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.