zoot

Iti schimbi rimelul la 6 luni? Durata de viata a cosmeticelor

Desi te-ai indragostit de paleta ta de farduri si nici prin cap nu iti trece sa iti schimbi rimelul cand tocmai l-ai potrivit, cosmeticele au o durata de viata limitata si, vrei sau nu, trebuie sa le schimbi ca asta sa nu-ti afecteze machiajul sau, mai rau, sanatatea. Conform bellasugar.com iata care este durata de viata a produselor tale cosmetice:

Durata de viata a cosmeticelor

  • 6 luni: rimelul / tusul lichid de ochi
  • un an: fondul de ten / creionul de buze, ojele
  • pana la 18 luni: iluminatorul / anticearcanul / pudra / blush-ul/ bronzerul / fardurile de ochi / tusul solid / rujul / glossul

Alti specialisti sunt si mai sceptici in ceea ce priveste durata de viata a rimelului si considera ca trebuie inlocuit la fiecare 3 luni, cand oricum incepe sa se ingroase sau se epuizeaza. In privinta fardurilor si a creionelor de ochi, alti specialisti ridica durata de viata a acestora la 2 ani, fara ca in acest interval sa fi interveni o infectie a ochilor, moment in care iti arunci fardurile si aplicatoarele folosite. Acelasi principiul se aplica si in cazul rujurilor. creioanelor de buze, pudrelor de fata sau blushurilor.

In cazul buretilor de machiaj, este de preferat sa ii speli dupa fiecare utilizare si sa ii arunci la saptamana. Daca ai investit intr-un burete Beauty Blender, atunci este suficient sa il speli la cateva zile.

Cand deschizi un produs cosmetic pentru prima data, lipseste un sticker cu data la care l-ai deschis pentru a tine minte cand expira.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.