zoot

Iti place sa te balacesti? Exercitii fitness pe care le poti efectua in apa

Daca obisnuiesi sa mergi la piscina sau pe strand, profita de aceasta ocazie pentru a-ti tonifia corpului. Iata un set de 8 exercitii care iti vor tonifia musculatura intregului corp. Urmareste de cateva ori fiecare miscare ca sa o retii si sa o pui in practica data viitoare cand ajungi la un bazin de inot.

Aqua fitness – exercitii de fitness in apa

Clasele de aqua fitness sunt costisitoare si, de multe ori, implica un abonament pe un an intreg. Insa, poti beneficia de toate avantajele unui antrenament de fitness in apa de fiecare data cand ajungi la un bazin de inot. Bronz si corp tonifiat in acelasi timp, ce iti poti dori mai mult?

Multe persoane isi pun problema daca gimnastica acvatica (aqua fitness) ajuta la slabit. Expertii spun ca nu numai ca te ajuta sa slabesti, ci si sa iti tonifici corpul mai repede decat exercitiile clasice. In plus, apa ofera o protectie articulatiilor sensibile, spre deosebire de momentele in care alergi pe asfalt sau faci cardio pe podea. Apa elimina acest soc dar, in acelasi timp, datorita presiunii pe care o exercita, fitness-ul in apa este mult mai solicitant decat pe uscat. Asta se traduce prin rezultate vizibile intr-un tim mai scurt, arderea mai multor calorii si tonifiere mai rapida. Mai mult, pentru ca lucrezi in apa, corpul nu mai transpira si exista un risc mai scazut sa te deshidratezi. Cu toate acestea, este foarte important sa bei suficienta apa, la fel ca in cazul oricarui antrenament de fitness pe uscat.

Exercitiile de fitness in apa sunt recomandate atat femeilor gravide cat si celor care se refac dupa o trauma. Bineinteles ca in aceste doua cazuri, exercitiile sunt atent alese si se fac numai sub atenta supraveghere a unui antrenor personal, cu acordul medicului. In acelasi timp, aqua fitness poate fi punctul de plecare pentru persoanele inactive sau care au fost sedentare pentru mai mult timp.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.