zoot

Iti place sa ‚rontai’ intre mese? Iti propunem nautul prajit la cuptor

Reteta de naut prajit

Cutiile cu naut prafuite din dulapul tau de bucatarie ascund un secret. Coapte la cuptor si condimentate dupa gust, boabele de naut se transforma intr-o gustare crocanta si sanatoasa, pe care o poti rontai fara niciun sentiment de vina. Nautul prajit se consuma ca atare si este foarte simplu de pregatit in cuptor.

Ideea din spatele nautului prajit este una foarte simpla. Amesteca-l cu ulei de masline, condimenteaza-l dupa gust si da-l la cuptor pentru a se rumeni. Bineinteles, sunt cateva lucruri cheie pe care trebuie sa le stii inainte de a te apuca sa pregatesti aceasta gustare grozava:

  • Usuca, pe cat poti de bine, nautul. Chit ca folosesti naut din cutie sau fiert in prealabil, freaca-l usor intre doua servestele de bucatarie din hartie pentru a indeparta cat mai mult lichid.
  • Nu te zgarci cu uleiul. Bineinteles, poti folosi o cantitate mai mica de ulei de masline, insa boabele de naut vor fi mai putin crocante.
  • Asteapta inainte de a condimenta boabele de naut. Daca le condimentezi de prima data, chiar inainte de a le adauga in cuptor, condimentele tind sa se arda si sa devina amare.
  • Experimenteaza diferite condimente. Poate ai deja anumite preferinte si iti place gustul usor picat, atunci foloseste condimente precum pudra de chili sau curry. Nu exclude, insa, nici condimente proaspete, precum rozmarin sau zeama de lamaie. Nu poti da gres cu ele.
  • Nautul prajit la cuptor se poate consuma cald. Spre deosebire de nautul prajit la tigaie, nautul prajit la cuptor nu ramane crocant dupa ce se raceste complet. Profita de textura lor crocanta si consuma-le calde.

Ingrediente:

  • 1 cutie de naut (400g)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si condimente, dupa gust

NAUT PRAJIT LA CUPTOR

Naut prajit la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 200C si aseaza gratarul la mijlocul cuptorului.

Clateste sub un jet de apa si scurge bine boabele de naut intr-o strecatoare.

Toarna boabele de naut pe un servet de bucatarie din hartie si acopera cu o alta bucata. Usuca-le cat poti de bine. Daca ai timp, lasa-le sa se usuce in aer liber timp de cateva minute. Indeparteaza cojile care se curata.

Transfera nautul intr-un castron, toarna uleiul de masline si sarea si amesteca bine astfel incat sa se captuseasca uniform.

Aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor si aseaza boabele de naut pe un singur start. Da la cuptor pentru 20-30 de minute. La fiecare 10 minute intoarce-le. Unele vor sari, este normal. Cand devine aurii si se inchid la culoare, cand se usuca si devin crocante pe exterior dar moi in mijloc, nautul prajit la cuptor este gata.

Asezoneaza cu pudra de chili si serveste-le calde.

*** Nautul prajit se poate servi ca gustare sau se poate adauga in salate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.