zoot

Invata si tu sa faci PUNCH. Cu si fara alcool!

Punch-ul il stim de la britanici. Ei au fost primii care l-au adus in Europa de la indieni. Este o bautura pregatita din diferite amestecuri de fructe, lasate la macerat peste noapte (12-24h) ca aromele sa se intrepatrunda, poate contine sau nu alcool (chiar si in cazul punch-ului cu alcool, taria n-ar trebui sa depaseasca 15-16% alcool).

Desi unul din avantajele punch-ului este ca poate fi pregatit cu mai mult timp inainte, daca punch-ul include sucuri zaharoase, va incepe sa aiba iz iar bucatile de gheta se vor topi si-l vor dilua.

Punch-ul se serveste din recipiente mari din sticla cu ajutorul unui polonic. De regula, invitatii se servesc singuri in cupe mici. Important este ca bautura sa nu contina o cantitate mare de alcool. Daca ai dubii, tine minte regula: 2 parti bautura spirtoasa, 1 parte apa minerala, 1 parte dulce – suc de fructe sau sirop, 1 parte acra – zeama sau suc de lamaie.

*** Atunci cand adaugi apa minerala, sifon sau vin spumant in punch, asteapta pana n momentul servirii caci bulele nu vor tine mult.

Punch-ul se mentine rece cu ajutorul cuburilor de gheata. Atentie, insa! Daca folosesti cuburi mici de gheata intr-un recipient mare, se vor topi repede si vor slabi concentratia bauturii. Foloseste cuburi de gheata de dimensiuni direct proportionale cu recipentul folosit.

CUM SE FACE PUNCH-UL?

Punch mere reteta

Acum ca stii lucrurile esentiale, sa trecem la reteta de punch.

  • 2 cani de vodca
  • 1 cana de Sprite
  • 1 cana suc de mere
  • 1 cana zeama de lamaie

Se amesteca toate ingredientele, mai putin bautura acidulata si se da la rece pentru cel putin 4 ore. Inainte de servire, se adauga bautura acidulata, se amesteca bine si se garniseste cu bucati de fructe.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.