zoot

Incearca: panna cotta cu jeleu de mango

Desi este o reteta simplu, nu-i desertul tipic pe care-l servesti de indata ce-l scoti din cuptor. Ba mai mult, nici nu vom folosi cuptorul. Panna Cotta este o budinca rece care se obtine din smantana si gelatina, are o textura cremoasa care ti se topeste in gura iar jeleul de mango vine sa completeze simplitatea panna cottei si sa-i aduca o nota de prospetime.

Panna cotta cu jeleu de mango

Ingrediente pentru panna cotta:

  • 400ml smantana dulce
  • 200ml lapte dulce
  • 80g zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 varf de cutita de sare
  • 10g gelatina

Ingrediente pentru jeleul de mango:

  • 1 fruct de mango, moale
  • 80ml apa
  • 40g zahar
  • 5g gelatina

PANNA COTTA CU JELEU DE MANGO

Taie mango si indeparteaza pulpa. Adauga pulpa de mango in blender si se pulseaza de cateva ori pentru a se transforma in piure.

Gelatina se hidrateaza in 2 linguri de apa.

Piureul de mango, restul de apa si zaharul se pun intr-o cratica pe foc. Se amesteca pentru ca zaharul sa se dizvolve si apoi se da in clocot. Se mai tine pe foc cateva minute si se amesteca cu gelatina hidratata. Se toarna in pahare si se da la rece pentru a se intari.

In acest timp se pregateste panna cotta.

Se hidrateaza gelatina in 50ml apa, amestecandu-se pana se dizolva si se lasa deoparte.

Toarna laptele si smantana dulce, esenta de vanilie si zaharul intr-o gratita si fierbe la foc mic, amestecandu-se incontinuu. Se lasa pana foc pana ajunge in punctul de fierbere fara a se da in foc. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca dupa care se incorporeaza gelatina hidratata.

Se toarna peste jeleul de mango si se da din nou la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.