zoot

Incearca: File de somon cu taitei in stil asiatic

Serveste un file de somon marinat pe un pat de legume gatite in stil asiatic si amestecate cu taitei de orez.

File de somon cu taitei in stil asiatic

Ingrediente:

  • 200g file de somon
  • 85g taitei orez Vermicelli
  • 100g de mazare pastai
  • 100g baby spanac
  • 1 ardei gras rosu, tocat felii subtiri
  • 1 ceapa verde, taiata subtire
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • ½ ardei chili, tocat marunt
  • 1 lingura de frunze de coriandru, proaspat tocate
  • 2cm radacina de ghimbir, curata si tocata marunt
  • Zeama prospat stoarsa dintr-o jumatate de lime
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos de peste
  • 2 linguri de ulei de rapita
  • 1 lingura de ulei de susan

Ingrediente pentru marinada:

  • 2 linguri de sos de soia
  • 2cm radacina de ghimbir, curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei de susan

FILE DE SOMON CU TAITEI IN STIL ASIATIC

Pregateste marinada: amesteca toate ingredientele de mai sus. Aseaza fileurile de somon intr-un bol mic si toarna peste ele marinada. Acopera bolul cu o folie de plastic si las-o pentru cel putin jumatate de ora.

Intre timp, gateste taiteii din orez conform instructiunilor de pe pachet, scurge-i de apa si lasa-i intr-un bol de apa rece.

Incinge o tigaie non-aderenta si gateste file-urile de somon pe partea cu piele, pret de 3 minute. Intoarce-le pe partea cealalta si mai gatesteina 3 minute. Chiar inainte de a lua fileurile din tigaie, adauga marinada si las-o sa se friga 10 secunde.

Indeparteaza file-urile de somon cu o paleta si aseaza-le pe un platou. Toarna peste ele sucurile si acopera-le cu o folie de plastic pentru a le mentine calde.

Intr-o tgaie wok inginge uleiul de rapita, adauga ceapa, usturoiul, chili, radacina de ghimbir si amesteca constant timp de un minut. Adauga pastaile de mazare, baby spanacul si ardeiul gras si gateste inca 1-2 minute. Adauga taiteii. Toarna sosul de soia, sosul de peste si zeama de lamaie. Ameste bine si lasa tigaia sa sfaraie.

Ia legumele si taiteii de pe foc si imparte-le in doua portii. Aseaza file-ul de somon pe patul de taitei si legume si toarna sucurile ramase in tigaie. Presara frunzele de coriandru si serveste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.