zoot

Inaltimea potrivita pentru tocurile pe care le porti zilnic

Inaltime potrivita pt tocuri

Cand mergi desculta te gasesti aproape in mod natural mergand usor pe varfuri sau pe partea superioara a labei piciorului? Desi tocurile inalte nu sunt la fel de confortabile ca platformele sau talpa joasa, este posibil ca o decizie gresita sa fie responsabila de disconfortul pe care-l resimti. Afla cat ar trebui sa masoare in inaltime tocurile in care te simti confortabil si mergi natural cu ajutorul formulei propuse de catre Emma Supple, specialist podolog.

Masuratoarea se bazeaza pe flexibilitatea talusului, osul care leaga laba piciorului de picior. Acesta este in mod straniu curbat iar modul in care se misca dicteaza inaltimea tocului. Daca talusul se inclina in jos cand tii piciorul drept si-l relaxezi, atunci te bucuri de mobilitate si poti purta tocuri inalte si nu-ti mai ramane decat sa afli inaltimea potrivita.

Vei avea nevoie de:

  • Un scaun
  • O rigla sau un centimetru
  • Un creion
  • Ajutor din partea unui prieten

PHH (Perfect Heel Height)

Inaltime tocuri

Picioarele au un unghi natural care indica inaltimea potrivita a tocului pe care-l poti purta zilnic.

  • Scoate-ti pantofii, aseaza-te pe scaun si ridica un picior drept in fata, relaxandu-l.
  • Roaga un prieten sa intinda centimetrul de la calcai intr-o linie dreapta, paralela cu podeaua, apoi aseaza un creion la baza degetului mare.
  • Distanta dintre baza calcaiului si bza degetului mare se inaltimea maxima a tocurilor pe care le poti purta fara dureri de picioare.

Chiar daca anatomia piciorului tau iti permite sa porti tocuri inalte, specialistii recomanda sa n-o faci zilnic. Tocurile inalte iti afecteaza postura si pot cauza dureri de spate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.