zoot

In forma cu buget restrans?

Abonamente anuale la sali ultra dotate, echipamente de sport de firma, mancare organica, ajungi sa crezi ca nu iti poti permite sa fii in forma cu un buget restrans. Daca constrangerile de ordin financiar sunt cele care te determina sa amani permanent decizia de a intra pe aleea unui stil de viata sanatos, afla ca, de multe ori acestea nu sunt decat scuze care te tin in loc.

cum sa fii in forma
Credit Foto: Flickr.com CC / Eric Schmuttenmaer

1. Profita de oportunitatile zilnice pentru a  fi in forma

De la urcatul scarilor la jogging in jurul blocului, de la treburile casnice la joaca cu copii, sunt numeroase activitati care ard sute de calorii fara a fi nevoie de bani pentru a fi in forma. Gandeste-te numai cate activitati poti desfasura in parc impreuna cu copii tai: fotbal, baschet, frisbee (jocul cu discul), trambulina etc.

2. Fa fitness acasa

Ia in consideratie investitii minime in doua gantere, DVD-uri de fitness sau aplicatii, o minge de Pilates, o coarda etc. Vei gasi online multe programe de antrenament, unele chiar gratuite. Youtube este o sursa infinita de astfel de programe. Cand faci fitness acasa trebuie sa acorzi o materie atentie posturii, permanent controlate in fata unei oglinzi pana cand iti insusesti corectitudinea miscarilor la fiecare tip de antrenament.

3. Profita de reduceri

De la voucherele de reduceri care iti ofera un abonament de o luna la sala de fitness aproape gratuit, la outleturile unde poti gasi imbracaminte si incaltaminte sport la preturi reduse cel putin la jumatate, optiunile existente iti permit sa fii in forma cu buget restrans. Daca ti-ai dorit intotdeauna o bicicleta eliptica in holul casei tale, de ce sa nu cumperi una second-hand, in perfecta stare de functiune?

4. Cumpara alimente de la distribuitorii locali

De cand nu ai mai fost prin piata odata cu aparitia hipermarketurilor? Iata o ocazie buna sa cumperi legume proaspete. Iar daca obisnuiesti sa pleci la sfarsit de weekend din Bucuresti, opreste-te pe drum sa iti incarci portpagajul de alimente proaspete pe care taranii le vand direct la poarta. In cazul lactatelor si al oualelor ai vrea sa mergi pe o recomandare.

5. Fa din fitness o joaca

Ori de cate ori ai ocazia. Un joc cu discul in parc, o plimbare cu rolele duminica in parc, o iesire la piscina, un joc Wii in fata televizorului. Alcatuieste-ti un playlist cu melodiile tale preferate si… danseaza in camera pana simti ca te lasa picioarele.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.