zoot

In ce masura cromul ajuta la slabit?

Crom pentru slabit

O meta-analiza a cincisprezece studii publicata in revista de specialitate Diabetics Technology & Therapeutics arata ca prezenta optima a cromului in organism reduce nivelul zaharul din sange si fluctuatiile acestuia. Intr-un alt studiu, publicat in Nutritional Journal, doctorul Preuss si colegii sai au testat efectul cromului asupra organismului dupa ce participanti au consumat o bautura bogata in zahar. Suplimentul a redus semnificativ atat cresterea zaharului din sange cat si nivelul insulinei.

Mai mult, cromul are si un efect asupra apetitului. Intr-un studiu publicat in Diabetics Technology & Therapeutics s-a constatat ca suplimentarea cu picolinat de crom a ajutat femeile supraponderale sa-si controleze apetitul si poftele pentru carbohidrati, desi pierderea in greutate nu a fost una semnificativa pe parcursul a opt saptamani.

Cand zaharul din alimente ajunge in sange, organismul produce insulina pentru a permite acestuia sa fie folosit drept sursa de energie. Cu cat inaintam in varsta, cu atat mai putin eficient devine acest mecanism pentru ca sensibilitatea la insulina descreste si dezvoltam rezistanta. Asadar, daca o gogoasa din faina alba cu zahar adaugat nu ne ingrasa la 20 de ani, la 40 s-ar putea sa se depuna in locurile in care nu avem nevoie de centimetri in plus.

Cine are nevoie de suplimentarea dietei cu crom?

Un studiu publicat in revista de specialitate Metabolism arata ca printre persoanele cu deficit de crom se numara cele in varsta. Mai mult, o dieta bogata in zahar, infectiile, exercitiile intense, traumele fizice, sarcina si alaptarea dar si stresul pot duce la pierderea cromului din organism.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.