zoot

Impletituri pentru acelea dintre voi care nu stiu sa impleteasca

Coafurile cu impletituri au fost trendul major al verii si continua sa fie in tendinte si in sezonul toamna – iarna 2017/2018 dar ce faci cand nu stii sa impletesti, cand si impletitura in trei suvite ti se pare complicata?

Auzim tot mai des “As purta impletituri, insa nu stiu sa imi impletesc parul“. Trebuie sa fim ingaduitoare fata de acelea dintre noi mai putin indemanatice, motiv pentru care iti propunem trei tipuri de impletituri pe care le poti realiza fara sa stii sa impletesti. Impletituri par pentru acelea dintre voi care nu stiu sa impleteasca dar vor sa fie in tendintele acestui sezon:

1. Impletitura innodata pentru care nu trebuie sa stii decat sa faci un nod

  • Se periaza parul. Se prinde lejer cu ajutorul unui elastic intr-o parte pentru o mai buna fixare. Acesta se va inlatura la sfarsit, cand coafura este gata.
  • Se ia o suvita de par din exteriorul partii stangi si o suvita din exteriorul partii drepte.
  • Cu cele doua sectiuni faci un nod, dupa care le treci in spate si le incrucisezi.
  • Le aduci din nou in fata, doar ca de aceasta data sectiunile se vor imbogati cu alte suvite de par din laterale, la fel ca in cazul impletiturii de par frantuzesti sau spic.
  • Urmezi aceeasi procedura cu cele doua suvite, doar ca de fiecare data largesti suvita adaugand mereu mai mult par din exterior.

2. Impletitura rasucita pentru care nu trebuie sa stii decat sa rasucesti suvitele de par

  • Vei incepe prin a-ti peria parul si a-l aduce intr-o parte.
  • Vei imparti parul in doua sectiuni. Cele doua sectiuni se incruciseaza ca si cum ai impleti o funie.
  • Intregul secret este de a rasuci fiecare sectiune in sens invers inainte de a le incrucisa.
  • Se continua procedura pana la baza. Se prinde cu un elastic si ai obtinut  impletituri funie.

3. Coafura care pare impletitura desi nu este

O coafura care pare a fi o impletitura insa nu este. Pentru a o realiza vei avea nevoie de cateva minute si de cateva elastice de par incolore. Iti creezi o coada intr-o parte si o prinzi cu un elastic. Imparti parul prins in doua si introduci suvita ramasa prin gaura creata. In functie de lungimea parului tau, creezi trei-patru astfel de bucle rasucite. Rezultatul imita perfecta impletitura.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.