zoot

Idei practice amenajare bucatarie: Cum faci bucataria sa para mai mare.

Spatiul restrans este o problema cu care se confrunta majoritatea locatarilor de bloc. Cum bucatariile vin cu valori prestabilite este greu sa iti poti imagina bucataria visurilor tale atunci cand esti constransa de spatiul mic.

Pentru ca intotdeauna trebuie sa maximizezi potentialul de care dispui la momentul actual, iti prezentam cateva idei practice de amenajare a unei bucatarii mici ca aceasta sa para mult mai mare.

Cele mai multe sunt trucuri optice, de care poate nu iti dai seama constient ci doar ai impresia unui spatiu mai mare. In fond, explicatiile stiintifice te intereseaza mai putin decat ideile practice de amenajare a unei bucatarii astfel incat sa para mai incapatoare. Iata:

1. Idei practice amenajare bucatarie: Mizeaza pe alb!

Culoarea alba este prietena ta cea mai buna. Practic trebuie sa gandesti in alb, alaturi de alte culori deschise daca vrei sa dai impresia unui spatiu mai larg, de la peretii bucatariei la mobila de bucatarie. Iar daca mobila de bucatarie alba nu te atrage, gandeste-te la un finish lucios si luxos. Nu-ti fie teama ca poate arata usor steril, aici intervin decoratiunile colorate si ale piese de mobilier.

Idei amenajare bucatarii
Foto: Flickr.com CC / home space

2. Idei practice amenajare bucatarie: Mergi pe o singura gama de culori

In tonuri cat mai deschise. Poate preferi o mobila de bucatarie crem. Atunci asigura-te ca atat peretii cat si tavanul, dar si celelalte piese de mobilier intra in aceeasi gama. Fara linii de demarcatie asupra carora privirea sa se poata atinti, ansamblul pare calm si linistit de unde si impresia de o bucatarie mai mare. Ceea ce trebuie sa faci daca ai o bucatarie mica este sa eviti contrastele. Gandeste in termeni de armonie.

Idei practice amenajare bucatarie.
Foto: Flickr.com CC / AMANITO

3. Idei practice amenajare bucatarie: Alege cabinetele de bucatarie cu geam

Motivul pentru care geamul creeaza impresie de o bucatarie mai mare este simplu fapt ca da profunzime, ochiul mai avand de parcurs in interior iar peretele pare mai indepartat. Evident ca nu poti alege numai cabinete transparente, pentru ca unele ustensile nu sunt tocmai placute privirii si nu trebuie sa le expui in mod evident. Alege geamul pentru cabinetele superioare unde poti expune paharele si cestile preferate.

Idei amenajare bucatarii 2
Foto: Flickr.com CC / ChalonHandmade

4. Idei practice amenajare bucatarie: Alege cabinetele de bucatarie inalte

In loc sa te intrebi cum sa faci ca bucataria ta sa para mai mare, mizeaza totul pe cabinetele de bucatarie inalte. Nu numai ca vei maximiza fiecare centimetru de depozitare, dar vei da impresia de tavan mai inalt si spatiu mai larg. In plus, corpurile de iluminat lungi intensifica iluzia de inaltime.

Idei practice amenajare bucatarie.
Foto: Flickr.com CC / outreachr.com

5. Idei practice amenajare bucatarie: Foloseste-te de fiecare centimetru patrat

Ca spatiu de depozitare si de expunere a veselei si a borcanelor. Instaleaza pe pereti rafturi elegante si subtiri sau sculpteaza rafuri in peretele de rigips.

Idei practice amenajare bucatarie.
Foto: Flickr.com CC / chadmagiera

6. Idei practice amenajare bucatarie: Elimina dezordinea

Vasele aglomerate pe masa alaturi de servetele si alte obiectele care se strang in mod inevitabil pe masa iti ingramadesc blatul de bucatarie iar spatiul pare mai mic. Asa cum o camera cu mobila sumara pare mai mare, la fel si spatiul din bucataria ta va parea mai extins cand elimini orice aglomeratie. Iata una din acele idei practice pe care le poti pune in aplicare in acest moment.

Idei practice amenajare bucatarie. thekitchendesigner.org 3
Foto: Flickr.com CC / thekitchendesigner.org

7. Idei practice amenajare bucatarie: Ajuta-te de lumina

Este lesne inteles ca un spatiu puternic iluminat pare mai mare decat unul cu iluminat obscur. Cea mai eficienta lumina este cea naturala, dar in lipsa acesteia te poti ajuta de iluminarea artificiala, strategic plasata. Trage larg draperiile sau jaluzele si lasa lumina sa patrunda in spatiul din bucatarie prin perdele transparente.

Idei practice amenajare bucatarie. 7
Foto: Flickr.com CC / thekitchendesigner.org

8. Idei practice amenajare bucatarie: Mizeaza pe electrocasnice care reflecta lumina

De tipul celor din otel. Actionand ca si o oglinda, vor da impresia unei bucatarii mai mari. In plus, sunt extrem de moderne si imprima eleganta stilului contemporan.

Idei practice amenajare bucatarie.
Foto: Flickr.com CC / jhiner

9. Idei practice amenajare bucatarie: Alege piese de mobilier subtiri si inalte

Poti incepe cu un set de scaune foarte subtiri si lungi pe care sa le alaturi unui corp de bucatarie de tip insula. Vei salva astfel spatiul ocupat de o masa cu patru scaune sau coltar. Scaunele pliabile si masa pliabila te ajuta sa economisesti spatiu, folosindu-le doar cand ai musafiri. Iar, dupa cum ti-am mai spus, o camera cu un mobilier minimalist pare mai larga. Ia aminte si la designul podelei de mai jos. Sirul de romburi cu directia catre cuptor, fac bucataria sa para mai mare.

Idei practice amenajare bucatarie. 2
Foto: Flickr.com CC / outreachr.com

10. Idei practice amenajare bucatarie: Imprumuta din spatiu

Din ce in ce mai multe persoane aleg bucataria deschisa in sufragerie, renuntand la peretele despartilor. Este o idee minunata sa faci camera de zi sa apara mai mare iar modelele de mobile de bucatarie de tip insula sunt de-a dreptul uimitoare ca si design modern. Daca ai un hol larg, o alta solutie este sa elimini frigiderul din bucatarie, continuand corpurile de bucatarie pe hol la fel ca in imaginea de mai jos.

Idei practice amenajare bucatarie. 6
Foto: Flickr.com CC /outreachr.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.