•  
  •  

Iti plac ouale dar te-ai saturat sa le consumi sub forma de omleta? Iata zeci de idei de retete cu oua.

De la clasica omleta si oul fiert simplu, la retete cu oua sofisticate, precum ouale en cocotte, bucura-te de zeci de idei de servire a acestor alimente proteice si deosebit de gustoase.

Ou fiert

Ou fiert moale

Cauti retete cu oua rapide?

Serveste oul fiert intr-un pahar special si micul dejun ti se va parea un adevarat rasfat regesc. Daca vrei sa obtii oua fierte perfect de fiecare data, tine cont de acest truc:

Aseaza oul intr-un ibric cu apa rece si adu-l in punctul de fierbere cand apa clocoteste. Opreste caldura si acopera ibricul cu un capac. Daca preferi un ou moale, lasa ibricul acoperit timp de 6 minute, daca-l preferi mai tare, creste durata la 8-10 minute.

Sandvis cu ou fiert

Sandvis cu ou

Poti fierbe ouale tari cu o seara inainte ca dimineata sa le consumi pe o felie de paine integrala.

  • o felie de paine din cereale integrale
  • un ou fiert feliat
  • cateva fire de rucola
  • jumatate de lingurita de unt
  • jumatate de gogosar murat feliat

Se tartineaza felia de paine cu unt, se aseaza feliutele de ou se adauga rucola si gogasarul feluat. Se asezoneaza cu sare si piper.

Sandvis cu ou posat

Idei prezentare oua 1

Inca mai cauti retete cu oua?

Taie pe verticala o bagheta frantuzeasca proaspata si asezoneaz-o cu rucola. Intre timp pune apa la fiert si adauga 2 linguri de otet.

Cand ajunge la punctul de fierbere (fara a ajunge insa sa clocoteasca), sparge oul in apa.

Dupa 4-5 minute oul perfect posat se scurge si se aseaza peste patul de rucola. Asezoneaza cu sare si ierburile preferate.

Ou ochiuri in sandvisuri

Sandvis sanatos cu ou si avocado

Pregateste-ti un mic dejun copios, introducand un ou ochi in sandvisuri. Adauga doua felii de carne slaba, precum fileul de curcan, doua felii subtiri de cascaval sau branza, cateva feliute de avocado sau cateva frunze de baby spanac.

Iti vei pastra senzatia de satietate pana la pranz.

Vezi si alte idei de sandvisuri sanatoase pentru micul dejun.

Oua ochiuri in paine

3 ou ochi in sandvis

Iata retete de oua inedite.

Taie un cerc in interiorul unei felii de paine toast si aseaz-o pe o tigaie unsa cu unt. Sparge un ou si aseaza-l in mijlocul feliei de paine.

Acopera tigaia cu capacul si coace pana cand interiorul oului capata consistenta dorita, fie mai moale, fie mai tare.

Asezoneaza cu sare si ierburi, dupa gust.

Oua ochiuri in ardei

Oua ochiuri in rondele de ardei gras

Vrei inca un motiv sa te trezesti dis de dimineata? Gustoasele oua ochiuri capata cu totul un alt aspect. Mult mai apetisante, pline de culoare, la fel de gustoase si satioase, ouale ochiuri se sparg si se gatesc in inele de ardei gras.

Incearca si tu aceasta idee de prezentare si mic dejunul va capata o alta fata.

  • 1 ardei gras rosu sau verde (sau gogosar)
  • 2 oua BIO
  • 1 lingura de ulei de masline (sau o bucata de unt)
  • Sare si piper dupa gust

Iata cum se pregateste aceasta reteta cu oua pas cu pas.

Ardeiul se spala bine si se sterge cu un servet. Se taie pe jumatate si se indeparteaza semintele si nervurile. Din cele doua jumatati se taie doua rondole groase de circa jumatate de centimetru. Ai grija ca baza lor sa fie dreapta.

Rondele ardei pentru oua ochiuri

Se incinge uleiul intr-o tigaie cu strat anti-aderent sau se topeste untul. Se aseaza inelele de ardei in tigaie. Ouale se sparg, pe rand, in mijlocul rondelelor, se condimenteaza cu sare si piper si se acopera tigaia cu capac.

Oua ochiuri in inele de ardei gras

Se gatesc in tigaia acoperita cu capac circa 7 minute pana cand albusul este complet gatit si galbenusul ajunge la consistenta dorita.

Oua ochiuri in ardei gras

Ouale ochiuri in inele de ardei gras se servesc ca atare sau alaturi de o portie de salata. Poti resara pe ele parmezan ras sau branza. Se pot servi si pe o felie de paine integrala.

Omleta

Retete cu oua batute

O reteta clasica cu oua.

Daca vrei sa obtii o ompleta pufoasa, adauga o lingurita de apa minerala inainte sa le bati. Toarna amestecul intr-o tigaie unsa cu ulei iar cand s-au copt pe o parte, foloseste paleta pentru a le intoarce.

Cand le asezi pe farfurie, indoie omleta si completeaza farfuria cu legume proaspete, de sezon sau salata.

Oua coapte in avocado

Retete oua coapte in avocado

Una dintre cele mai inedite retete cu ou, ideala pentru o duminica in familie.

  • 1 avocado taiat pe jumatate, fara sambure
  • 2 oua mici, BIO
  • 2 felii de bacon, tras la tigaie in unt
  • 2 linguri de praz, tocat marunt
  • 1 varf de cutit de patrunjel uscat
  • 1 varf de cutit de pudra de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust
  • Optional: o mana de parmezan ras

Preincalzeste cuptorul la 200 C.

Sparge ouale si separa galbenusurile de albusuri.

Taie avocado-ul pe jumatate si indeparteaza samburele. Scobeste o parte din miez pentru a face loc oului.

Aseaza bucatile de avocado pe o tava de cuptor si aseaza-le in colturile tavii pentru a se sprijini de pereti. Adauga galbenusul si completeaza cu albus.

Presara sare si da tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Preparatul este gata cand albusul este gatit complet.

Oua umplute

Oua umplute

Un aperitiv ideal nu numai pentru musafiri cat si pentru o duminica in familie, ouale umplute sunt atat de versatile. Le poti umple practic cu orice cu amestec, in functie de preferinte. Cat esti de creativa?

  • 4 oua fierte
  • 2 linguri de maioneza
  • jumatate de lingurita de mustar
  • un castravecior tocat
  • cateva fire de patrunjel tocat
  • sare si piper dupa gust

Se taie oul pe jumatate si indeparteaza galbenusul. Se paseaza galbenusul si se amesteca cu maioneza si mustarul pana obtii o pasta fina. Se adauga castraveciorul murat taiat bucatele mici si cateva fire de patrunjel tocate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper.

Oua soufle

Retete oua soufle

Ai o tava de briose sau cateva vase ramekin? Umple-le cu un sufleu de ou spre deliciul familiei tale. Topeste doua linguri de unt, amesteca-le cu doua linguri de faina si jumatate de pahar de lapte.

Adauga ouale si bate bine.

La final incorporeaza adaousul de ceapa / baby spanac / ardei / porumb, dupa preferinte.

Ou fiert in salate

Salata avocado ou

Cine a spus ca nu poti servi salata dis de dimineata? Pregateste-ti o salata de sezon, taie un ou fiert felii, adauga doua felii de file de curcan si tocmai ai obtinut un mic dejun hiper proteic care te incarca instant de energie.

Salata orientala

Salata orientala

Prea putin pretentioasa dar foarte satioasa, salata orientala se poate consuma la orice masa a zilei. O reteta cu ou atat de versatila!

  • 3 cartofi albi fierti, taiati cubulete
  • 2 oua fierte feliate
  • o ceapa rosie mica
  • cateva masline
  • 3 linguri de ulei de masline
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • jumatate de lingurita de miere
  • jumatate de lingurita de mustar
  • sare si piper dupa gust

Cartofii se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie cubulete. Se feliaza ouale fierte si se scot samburii maslinelor. Legumele se amesteca cu un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie, miere, mustar, sare si piper. Se asezoneaza cu frunze de patrunjel.

Salata cu ou

Salata de ou

Foarte satioasa dar mai ales gustoasa, se consuma pe o felie de paine integrala toast.

  • 4 oua fierte
  • jumatate de avocado taiat cubulete
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingura maioneza
  • jumatate de ceapa tocata marunt
  • sare, piper, usturoi pudra dupa gust

Se amesteca galbenusurile de ou fiert cu iaurtul, maioneza, ceapa tocata si condimentele si se amesteca cu albusurile taiate cubulete. Se poate servi peste o felie de paine toast, asezonata cu patrunjel si feliute de ridichii.

Scotch eggs: oua invelite in aluat de cartofi

Oua in aluat la cuptor

Le prepari rapid, nu aprinzi aragazul sa faci caldura, te incarca de energie si sunt ideale in zilele caniculare de vara cand nu ai pofta de mancare.

Bogate in vitamine si minerale, cu un continut mare de apa, legumele, fructele si salatele crude te revigoreaza si potolesc foamea instant.

  • 6 oua fierte, curatate de coaja
  • 4 oua crude
  • 600g cartofi fierti
  • 50g parmezan sau cascaval ras
  • 40g unt
  • 250g pesmet
  • 2-3 linguri de faina (sau cat este necesar pentru aluat)
  • 2 linguri de ulei de trufe
  • Sare si piper dupa gust

Reteta oua invelite in aluat de cartofi

Se spala bine cartofii si se fierb in coaja timp de 20 de minute pana se inmoaie. Se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se zdrobesc ca pentru piure, se amesteca cu parmezanul, untul si uleiul de trufe. Se la racit.

Oua fierte

Se fierb 4 oua in functie de consistenta dorita. Noi ti-am sugera sa le lasi putin mai moi caci se mai gatesc in tigaie.

Se introduc ouale intr-o craticioara, se toarna apa cat sa le acopere doua degete si se dau pe foc.

Se fierb cinci minute pana dau in clocot si inca 4 minute pana obtii un ou cu galbenus moale si un albus ferm.

Se curata ouale de coaja

Se toarna apa rece peste oua si, dupa ce s-au racit, se curata de coaja.

Oua in aluat

Se toarna pesmetul si ouale crude batute peste amestecul de cartof, se condimenteaza cu sare si piper si se framanta ca un aluat suficient de tare pentru a putea fi intins cu facaletul. Daca este prea moale, completeaza cu faina.

Se portioneaza aluatul pentru oua fierte

Imparte aluatul in sase parti egale.

Se inveleste oul fiert in aluat

Pe blatul de lucru tapetat cu faina, intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi cat palma.

Se intinde aluatul

Aseaza oul la mijloc si inveleste-l in aluat, asigurandu-te ca n-au ramas spatii libere.

Oua fiert in aluat de cartofi la cuptor

Ouale fierte in aluat se pot praji in ulei incins in tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc sau se pot coace la cuptor. Daca alegi ultima varianta, introdu-le intr-un vas de cuptor termorezisten (de Yena) si toarna putin ulei.

Se coc la foc mediu pana crusta devine maronie si este complet gatita.

Oua en cocotte: oua la cuptor cu caviar

Este atat de simplu sa transformi un mic dejun banal intr-o masa sofisticata.

Este o reteta atat de simpla si totusi foarte apreciata. Oua la cuptor sau oua en cocotte, se pot servi la prima ora din dimineata pentru un mic dejun satios si delicios. Poti gati unul sau mai multe, in functie de numarul de vase ramekin pe care le ai la indemana.

  • Oua bio
  • Unt sau ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Optional: lapte sau smantana; ierburi proaspete tocate, branza tocata, ceapa caramelizata, bacon prajit, ceapa verde tocata, caviar etc.

Reteta oua en cocotte

Preincalzeste cuptorul la 190 C. Aseaza un prosop de vase pe fundul unei tavi de cuptor ca vasele ramekin sa nu alunece in timp ce manevrezi tava.

Unge vasele ramekin cu unt sau ulei de masline. Daca vrei sa adaugi legume sau branza rasa, acum este momentul sa le asezi pe fundul vaselor.

Sparge cate un ou in fiecare vas ramekin.

Asezoneaza cu sare si piper. Dac vrei ca galbenusul sa nu se intareasca, adauga o lingura de smantana deasupra oului.

Aseaza vasele ramekin in tava, peste prosop. Toarna apa calda in tava pana la jumatatea veselor ramekin.

Aseaza tava de cuptor pe raftul din mijloc si coace ouale in functie de preferinta:

  • 12-15 minute pentru galbenus moale
  • 15-18 minute pentru galbenus moale dar gatit
  • 20 de minute si peste pentru galbenus tare

Foloseste-te de manusi pentru a scoate tava din cuptor si pentru a indeparta vasele ramekin. Ouale en cocotte se servesc calde, simple sau cu toppingul preferat.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro