zoot

Idei de aperitive cu bacon pentru a-ti impresiona musafirii

Iata trei idei de aperitive calde care au in comun un ingredient pe care carnivorii il adora: baconul. Toate retetele propuse sunt usoare, se pregatesc la cuptor si nu-ti vor lua mai mult de jumatate de ora. Surprinde-ti invitatii cu aceste aperitive calde cu bacon:

Reteta saratele cu bacon

Saratele cu bacon

  • O foaie de aluat frantuzesc din comert
  • 9 felii de bacon
  • 3 linguri de parmezan ras
  • Un ou
  • Optional: 2-3 linguri seminte de mac / susan
  • 4 lingurite de zahar brun
  • Un varf de cutit de piper cayenne si sare dupa gust

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor si pulverizeaza ulei vegetal.

Curata bancul de lucru si presara doua lingurite de zahar brun. Desfa folia de aluat frantuzesc si intinde-o pe bancul de lucru. Presara pe ea restul zaharului si parmezanul. Intinde foaia intrun dreptunghi si taie fasii de 3-4 cm. Taie baconul in doua si pune-l pe fiecare fasie de aluat. Ruleaza fasia in forma de spirala si unge-o  cu ou batut cu ajutorul unei pensule de silicon. Aseaza-le, una langa alta, pe foaia de copt si presara piper. Bineinteles, poti presara seminte de maca sau susan, in functie de gusturi. Se introduc in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute pana se rumenesc.

Aceasta reteta de saratele cu bacon este una rapida, se poate servi ca aperitiv invitatilor, alaturi de un pahar de bere rece.

Reteta sparanghel invelit in bacon

Sparanghel cu bacon la cuptor

  • 10 bucati de sparanghel verde
  • 10 felii subtiri de bacon
  • 3 linguri de parmezan ras
  • O lingurita de zahar brun
  • Ulei de masline
  • Sare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se pregateste o tava de cuptor peste care se aseaza o foaie de copt. Se spala sparanghelul si se indeparteaza capetele (aproximativ 2-3 cm) cu ajutorul unui cutit ascutit sau cu foarfece de bucatarie. Se pun la fiert intr-un ibric cu apa, sare, putin ulei de masline si zeama de lamaie pana cand da in clocot (2-4 minute). Se dau printr-un jet de apa rece, se scurg bine si se invelesc in bacon.

Se aseaza pe tava de cuptor, una langa alta, se presara baconul si parmezanul si se stropeste cu ulei de masline. Se da la cuptor timp de 8-10 minute pana se rumeneste dupa plac.

Aceasta reteta de sparanghel cu bacon la cuptor este un aperitiv complet, delicios si sanatos pe care-l poti prezenta si celor mai mofturosi invitati.

Reteta carnaciori de bere inveliti in bacon

Carnaciori de bere inveliti in bacon

  • 10 carnaciori de bere
  • 10 felii de bacon
  • O lingurita de zahar brun
  • Ulei de masline

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava de cuptor si aseaza o foaie de copt peste ea. Inveleste fiecare carnacior in bacon si aseaza-l pe tava. Pulverizeaza ulei de masline peste carnaciori si presara zaharul. Se da la cuptor pana cand baconul se rumeste si zaharul se caramelizeaza (aproximativ 20-25 de minte).

Aceasta reteta de carnacior de bere inveliti in bacon se pot servi ca aperitiv cald, alaturi de bere rece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.