Iaurt de casa. IATA cum se face

  •  
  •  

Iaurt de casa

Daca ai fi stiut cat de simplu se pregateste iaurtul de casa, probabil ai fi incercat cu mult timp in urma aceasta reteta. N-ai nevoie decat de doua ingrediete: lapte si putin iaurt.  Alege lapte proaspat, integral.

Poti obtine iaurt de casa si cu lapte low-fat insa cremozitatea nu va mai fi aceeasi.

Cand vine vorba de iaurt, alege unul care contine culturi active.

Ingrediente:

  • 1l lapte proaspat, integral
  • 2 linguri de iaurt simplu, integral, cu culturi active


Incalzeste laptele.

Toarna laptele intr-o oala cu pereti grosi si fierbe-l la foc mediu spre mare, amestecand periodic pentru a te asigura ca nu se lipeste de oala.

Raceste laptele.

Lasa laptele sa se raceasa pana ajunge la o temperatura de 44-46 C. Amesteca din cand in cand pentru a nu se forma spuma. Daca nu ai un termometru la indemana, introdu degetul.

N-ar trebui sa te friga, dar sa fie caldut.

Subtiaza iaurtul cu lapte.

Dizolva iaurtul cu culturi active intr-o ceasca de lapte si amesteca pana se dizolva complet.

Adauga iaurtul subtiat in lapte.

Toarna iaurtul subtiat in laptele cald, amestecand intr-una cu un tel.

Lasa iaurtul sa se prinda.

Acopera oala cu capac si las-o la caldura sa se prinda. Temperatura ideala este de 43 grade.

Daca este iarna, infasoara oala in prosoape pentru a mentine temperatura constanta sau introdu-o in cuptorul oprit.

Poti face iaurt in casa si intr-un deshidrator care mentine temperatura constanta.

Lasa iaurtul sa se prinda la caldura, timp de 4-6 ore.

Daca este pentru prima data cand faci iaurt in casa, verifica consistenta si gustul iaurtului dupa patru ore si vezi daca iti place.

Cu cat il lasi mai mult sa se prinda, cu atat devine mai acru.

Raceste iaurtul.

Din momentul in care iaurtul s-a prins si are consistenta dorita, poate fi transferat in borcane cu capac ermetic.

Poti alege sa scurgi zerul sau il poti amesteca cu iaurtul.

Daca il bati usor cu telul, capata o textura mai cremoasa.

Toarna in borcane tip Mason Jar si da la frigider.

Acum ca ai propria ta cultura de iaurt de casa, pastreaza cateva linguri pentru data urmatoare cand vei vrea sa repeti reteta.

Cum se face iaurtul de casa


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro