zoot

Iata un tutorial de machiaj din anii ’40. Motivational!

Desi nu dispuneau de o gama variata de produse cosmetice, femeile din anii’40 lucrau cum nu se poate mai bine cu ceea ce aveau la indemana. Acest tutorial de machiaj pas cu pas este cu adevarat o sursa de inspiratie pentru femeia moderna care se lasa coplesita de responsabilitatile zilnice si uita a se pune in valoare.

Tutorial pas cu pas Machiajul anilor ’40


Si in anii ’40 machiajul pornea de la o baza de machiaj fina. Pentru aceasta se folosea o crema de zi nuantatoare, exista in comert la acea vreme, aplica cu ajutorul unui buretel prin miscari de tapotare si intinsa pe toata fata cu ajutorul degetelor. Culoarea cremei nuantatoare este bineinteles deschisa mizand pe tendintele momentului.

La fel ca si in perioada contemporana, se miza pe un film subtire pentru a nu obtine acel aspect de masca. Se continua cu evidentierea pometilor. Sa nu crezi ca atunci femeile aveau la indemana blush, bronzer sau pamatuf. In schimb, foloseau rujul cosmetic pe care -l aplicau, prin tapotare, folosind metoda triunghiului. Blendingul se realiza, evident, cu ajutorul degetelor, pana cand diferenta dintre baza de machiaj si rujul folosit pe post de blus crema, era aproape imperceptibila.

Rujul era vazut ca “semnul exclamarii” si aplicat prin trei miscari, doua pentru acoperi buza superioara, cu miscari dinspre arcul lui Cupidon spre colturile gurii si o miscare continua pentru buza inferioara. Excesul de ruj era indepartat cu ajutorul unui servetel.

Machiajul continua cu aplicarea pudrei pe zonele in care astazi aplicam anticearcanul si iluminatorul: centrul fruntii, podul nasului, zona de sub ochi si barbie. Excesul de pudra era indepartat cu ajutorul unui servetel.

Tutorial Video: Iata cum isi conturau fata si buzele

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.