zoot

Iata de ce nu-ti creste parul repede

De ce nu ti creste parul
Foto: Image.net

Desi n-ai un cuvant foarte important de spus cand vine vorba de cresterea parului, exista cateva greseli pe care le poti face inconstient si care pot impiedica cresterea rapida a parului.

Iti lipseste fierul in dieta

Asigura-te ca-ti iei necesarul zilnic de fier. Deficienta de fier poate determina caderea parului. Cele mai bune surse de fier le gasesti in carne, scoici, nuci, seminte si anumite legume. Un set complet de analize iti va arata daca trebuie sa faci schimbari in dieta si masura in care ai nevoie de un supliment.

Nu dormi suficient

Somnul este esential. Lipsa acestuia, cat si calitatea lui precara pot duce la o serie de probleme de sanatate. Parul si pielea sunt si ele afectate daca nu reusesti sa dormi suficient. Fa din asta o prioritate. Daca dormit opt ore pe seara, vei observa ca esti si mai putin stresata sau poti face fata strestului mai usor.

Te stresezi prea tare

Pentru ca tot aminteam de stres, acesta iti poate influenta negativ viata, inclusiv conditia parulu. Daca nu stii cum sa-l tii sub control acea presiune si anxietate, nu numai ca vei incetini cresterea parului dar il poti pierde. Incepe sa practici meditatia. Iti calmeaza mintea si te ajuta sa incepi ziua cu atitudinea potrivita.

Iti tai prea des/ rar varfurile

Nu vei vrea sa astepti ca varfurile sa fie complet despicate si aspre pentru a le scurta cativa centimetri dar nici nu vei vrea sa le tai prea des, cand nu este cazul. Ai incredere in stilistul tau si consulta-te cu el pentru vizitele de intretinere.

Folosesti produsele nepotrivite

Instrumentele de styling, precum placa de par sau ondulator, fac o treaba grozava in a masca parul ars pe moment. Nu sunt insa o solutie pe termen lung. Nu este suficient sa-ti tunzi periodic varfurile ca parul tau sa creasca lung si sanatos. Fereste-te si protejeaza-te cat mai mult de caldura, investeste intr-un sampon si un balsam de calitate si schimba-ti peria rotunda metalica cu una din peri naturali.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.