zoot

Iata de ce ar trebui sa adaugi scortisoara in cafea

Scortisoara este un condiment foarte puternic care, nu numai ca are un gust bun, vine si cu numeroase beneficii pentru sanatatate, dupa cum vei vedea in randurile de mai jos.

Scortisoara cafea

Scortisoara este un puternic antioxidant

Pe langa faptul ca are mai multi antioxidanti decat o mana de fructe de padure, intr-un studiu recent s-a aratat ca scortisoara are o putere antioxidanta mai mare decat alte 25 de condimente, printre care oregano si usturoiul. De fapt, este atat de eficienta in prevenirea oxidarii incat poate fi folosit drept conservant natural.

Scortisoara este antiinflamatoare

Obisnuiesti sa te confrunti cu febra musculara dupa o sedinta de fitness? Adauga putina scortisoara in shake-ul proteic pe care-l consumi inainte de antrenament. Intr-un studiu realizat pe 60 de femei cu varsta pana in 25 de ani, s-a dovedit ca scortisoara reduce semnficativ durerea musculara dupa activitatea fizica. Scortisoarea are un efect antiinflamator in sistemul nervos central, ceea ce ne aduce la urmatorul motiv pentru care ar trebui sa o consumi mai des.

Scortisoara sustine activitatea creierului

Compusul CEppt din scortisoara reduce semnificativ numarul de toxine din celulele neuronale si imbunatateste performantele cognitive. Ba chiar reduce din simptomele asociate cu boala Alzheimer datorita naturii protectoare a benzoatului de sodiu in care se metabolizeaza scortisoarea. Daca nu vrei sa consumi scortisoara, este suficient sa o mesteci. Intr-un studiu participantilor li s-a administrat guma cu scortisoara si alte condimente. Prima a obtinut cele mai bune rezultate din punct de vedere al memoriei, raspunsului motor vizual si al atentiei.

Scortisoara promoveaza sanatatea inimii

Daca tocmai ai consumat o masa bogata in grasimi, presara putina scortisoara in bautura ta preferata. Nivelul trigliceridelor din sange scad cu pana la 30% dupa ce consumi condimentul. Mai mult, nivelul zaharului din sange scade atunci cand consumi 120miligrame de scortisoara pe zi.

Scortisoara scade nivelul zaharului din sange

Organismul celor care sufera de diabet tip 1 nu produc suficienta insulina. S-a dovedit ca polimerii de tip polifenol A din scortisoara actioneaza precum moleculele de insulina.

Scortisoara poate fi eficienta in lupta cu cancerul

Cand a fost testata pe soareci, scortisoara s-a dovedit a reduce stresul oxidativ in celulele de melanom. Acidul cinamic poate reduce cresterea tumorala, cat si distrugerea celulelor tumorale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.