zoot

Iata de ce acidul hialuronic este esential in ingrijirea pielii

Acidul hialuronic este esential in ingrijirea pielii

Ar trebui sa se regaseasca in orice rutina de ingrijire a pielii. Mai ales iarna.

Problema este ca vremea rece si umiditatea scazuta din interior usuca pielea. Tocmai pentru ca acidul hialuronic are capacitatea de a retine nivelul optim de hidratare a pielii, acum este momentul ideal de a-l incorpora in rutina ta de ingrijire a pielii.

Ce este acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o molecula compusa in mare parte din zaharuri, o polizaharida. Se gaseste natural in corpul nostru, cea mai mare parte regasindu-se in piele, ochi si articulatii.

Din pacate, pe masura ce imbatranim, capacitatea corpului de a produce acid hialuronic descreste. Incepand cu varsta de 26 si continuand dupa menopauza, pielea incepe sa-si piarda din capacitatea de a retine apa in piele.

Aici intervine acidul hialuronic. Acesta retine umiditatea in spatiile dintre celulele pielii, ajutand-o sa se pastreze hidratata.

Aplicat local, acidul hialuronic poate ajuta la ameliorarea aspectului de riduri fine si pete maronii, facand pielea sa arate mai ferma si mai neteda.

Binainteles, injectarea unui filler dermal este mult mai eficienta decat aplicarea locala. Aceasta poate chiar inlocui o interventie chirurgicala plastica atunci cand pielea nu este excesiv de batrana.

Cu ajutorul unui filler cu acid hialuronic se pot corecta ridurile, se poate efectua un lifting al sprancenelor, pot fi reconturati pometii etc. Din pacate, efectul nu este permanent, fiind necesare noi interventii.

Stiai ca?

Acidul hialuronic are o capacitate de a retine apa in piele mai mare decat oricare alt ingredient natural sau sintetic? Un singur gram de acid hialuronic poate sustine pana la 6l de apa!

Foto: Image.net

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.