zoot

Iata cum folosesc coreencele lotiunea tonica

Lotiune tonica 7

Imagineaza-ti o piele hidratata care radiaza din toti porii. Asta ne promite ritual de ingrijire coreean care presupune aplicare lotiunii tonice in mai multe straturi. Suna ciudat dar exista o explicatie in spatele tehnicii care da rezultate.

Cand aplici mai multe produse cosmetice de ingrijire a pielii in acelasi timp, pielea nu are timp sa le absoarba, produsul se evaporeaza din piele sau sta deasupra si nu se absoarbe in totalitate. Metoda seven-skin (‘skin’ este termenul coreean pentru lotiunea tonica) permite pielii sa absoarba cate un strat fin de lotiune tonica, aplicat de trei-sapte ori. Astfel, pielea primeste o cantitate mai mare din ingrediente hidratante si, folosita in mod repetat, pielea arata mai bine.

Metoda seven-skin:

Initial pare o povara. Sapte straturi de lotiune tonica? Fii serioasa! Necesita ceva mai mult timp decat rutina obisnuita de ingrijire a pielii dar daca o compari cu un tratament facial la salon, dureaza si costa mai putin.

  • Curata-ti fata in mod normal.
  • Tapoteaza pielea cu un prosop pentru a o usca sau asteapta sa se usuce la aer. Este indicat sa aplici primul strat de lotiune tonica cand pielea este usor umeda si nu uscata in totalitate. Primul strat poate fi aplicat cu un disc demachiant sau cu degetele. Incepe din interior si continua catre nas, cu miscari in sus.
  • Foloseste-ti degetele pentru a aplica al doilea strat de lotiune tonica (discul demachiant poate deveni prea abraziv cand aplici mai multe straturi). Toarna o picatura in palme si tapoteaz-o pe piele. Asteapta putin timp intre straturi ca produsul sa se absoarba in piele.
  • Repeta cel putin o data sau inca de cinci ori. Dupa cel de-al saptelea strat, te poti juca. Poti folosi seruri concetrate caci pielea este pregatita sa absoarba ingredientele sau poti continua in mod obisnuit cu o crema de zi.

Nu toate lotiunile tonice sunt potrivite pentru aceasta tehnica. Fereste-te de lotiunile tonice de curatare sau cele imbogatite cu alcool sau parfum sintetic. Pot irita pielea daca sunt aplicate in atat de multe straturi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.